Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dres Benfiky, menovka Djokovič. Fanúšikovia pískali, organizátori hviezdu chlácholili

Na konte má 22 grandslamových titulov. Prvý získal už v roku 2008, keď dobyl Australian Open.

05.04.2023 10:20
debata

Novak Djokovič je najlepším tenistom všetkých čias – tak to tvrdia milióny fanúšikov po celom svete, ktorých tvrdenia podporujú zástupy expertov.

Aj srbská superhviezda si však musela prejsť obdobím, keď o nej veľa priaznivcov netušilo, keď pri jej mene nesvietili desiatky tunajových titulov, keď do sveta veľkého tenisu ešte len vstupovala.

Celebrity po boku tenisových hviezd Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Kto si spomedzi tenisových hviezd našiel za...

Z tohto obdobia je aj táto spomienka – na rok 2007, keď mal Djokovič sotva dvadsať rokov a pred sebou celú, napokon mimoriadne úspešnú, kariéru.

Odohrala sa v Estorile, neďaleko Lisabonu, hlavného mesta Portugalska.

Djokovič dorazil na tamojší turnaj. Na semifinálový zápas vpochodoval netradične. Na sebe nemal tričko, ale dres – Benfiky Lisabon.

Dôvod? Tesne pred podujatím sa rodák z Belehradu zúčastnil lisabonského derby medzi Benfikou a Sportingom. Vtedajší prezident mu na pamiatku venoval dres s jeho menovkou.

Nole si ho na seba obliekol aj pri nástupe na svoj zápas. A to bola chyba. Tamojší fanúšikovia ho za to vypískali, nesympatie mu prejavovali počas celého duelu i v momente, keď po poslednej výmene schádzal z dvorca.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokovič sa s Dimitrovom skvele bavili: Kôň, kôň, korytnačka aj pipka svetovej triedy

Estoril je totiž známy tým, že drvivá väčšina jeho obyvateľov drukuje Sportingu, mestskému rivalovi Benfiky. A to Djokovič netušil.

Dozvedel sa to až po po zápase, keď mu organizátori turnaja celú situáciu vysvetlili a za správanie sa ľudí na tribúnach ospravedlnili.

Djokovič sa tak v Estorile v drese Benfiky už viac neobjavil. No na finále s Francúzom Richardom Gasquetom nastúpil taktiež v drese – srbskom. A tešil sa z trofeje.

Napriek týmto nepríjemnostiam zostala čoskoro 36-ročná legenda prívržencom slávneho lisabonského klubu. V roku 2011 mu jeho zástupcovia darovali ďalší dres, tentoraz s číslom jeden.

Stalo sa tak v momente, keď Djokovič zasadol na prvé miesto svetového rebríčka.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #benfica lisabon #Novak Djokovič #Estoril