Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Alcaraz neobháji titul v Miami. Na tenisový trón sa vráti Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič sa v pondelok stane staronovou svetovou jednotkou. Rozhodla o tom prehra doterajšieho lídra rebríčka Carlosa Alcara v semifinále turnaja ATP 1000 v Miami.

01.04.2023 07:39
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (6)

Alcaraz nestačil v súboji o postup do finále na Jannika Sinnera s ktorým prehral 7:6, 4:6, 2:6. Taliana v nedeľnom finále čaká Daniil Medvedev z Ruska.

Už pred turnajom v Miami bolo zrejmé, že Alcaraz sa udrží na prvom mieste iba v prípade, ak dokáže obhájiť turnajový titul z vlaňajška.

Po semifinálovej prehre tak Španiel stratil v rebríčku 640 bodov a za Djokovičom bude zaostávať o 380 bodov. Srb sa vráti na pozíciu jednotky napriek tomu, že kvôli odmietaniu vakcíny nemohol cestovať do USA a vynechal tak dve dôležité podujatia v Indian Wells a Miami.

Wimbledon Čítajte viac Už aj Briti otočili, zrušili zákaz. Rusi a Bielorusi môžu hrať vo Wimbledone

Alcaraz sa so Sinnerom stretli v šiestom vzájomnom súboji a Talian vyrovnal bilanciu na 3:3. Sinner sa rýchlo spamätal z prehry v tajbrejku prvého setu a druhý začal hneď brejkom. Aj keď oň vzápätí prišiel, dokázal súpera na kurte prevýšiť a v treťom sete už v zápase dominoval.

Vďaka postupu do finále sa Sinner dostane v rebríčku na 9. miesto čím vyrovná svoje doterajšie kariérne maximum. Ak proti Medvedevovi uspeje, po novom bude šiestym hráčom na svete.

Ako sa zmenili tenisové hviezdy z 90. rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Vyhrávali grandslamové tituly, boli svetové...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Carlos Alcaraz #ATP 1000 Miami