Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrá v životnej forme. Rusko príde o tenisový talent. Žiada o zmenu občianstva

V posledných týždňoch zaznamenala najväčšie úspechy v tenisovej kariére. 22-ročná rodáčka z Moskvy Varvara Gračovová postúpila do finále v Austine a zahrala si osemfinále v Indian Wells a Miami.

28.03.2023 07:40
Varvara Gračovová Foto: ,
Varvara Gračovová.
debata (23)

Talentovaná tenistka sa po prvýkrát v kariére prebojuje do top 50 svetového rebríčka. A podľa L'Equipe teraz požiadala Gračovová o francúzske občianstvo a svoju novú krajinu sa chystá aj reprezentovať.

Mladá Ruska, ktorá od roku 2016 žije a trénuje v akadémii v Cannes, už spravila jazykové testy, ktoré sú jednou z dôležitých podmienok na udelenie občianstva.

Pavel Krotov Čítajte viac Zomrel v spánku. Rusi smútia za majstrom sveta, mal len 30 rokov

Vojna na Ukrajine si vyberá daň aj na ruských a bieloruských tenistoch a hráčkach. Sú unavení z problémov pri cestovaní aj neustáleho podozrievania respektíve upozorňovania na vojenský konflikt.

Bieloruska Aryna Sabalenková nedávno prehovorila o nenávisti v šatni, ktorú nevie pochopiť. „Niktomu som nič neurobila,“ bránila sa Bieloruska.

Anastasia Potapovová Čítajte viac Škandál kvôli dresu: Swiateková sa obula do Rusky: Nemala by takto prejavovať názory

Gračovová sa rozhodla zobrať osud do vlastných rúk a už čoskoro by mohla reprezentovať Francúzsko. Rusko tak príde o talentovanú hráčku, ktorej momentálne patrí 54. miesto v rebríčku. Pre Francúzov pôjde o veľkú posilu a okamžite sa stane dvojkou v krajine po Caroline Garciovej.

Gračovová nebude prvou tenistkou z Ruska, ktorá sa rozhodla pre inú krajinu. Už vlani zmenila občianstvo ďalšia rodáčka z Moskvy Natela Dzalamidzeová. 30-ročná špecialistka na štvorhru získala gruzínsky pas a mohla nastúpiť už na Wimbledone. O zmene občianstva má rozmýšľať aj ôsma hráčka sveta, Ruska Darja Kasatkinová.

Ruská tenisová kráska Anastasia Potapovová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Tenisová hviezda z Ruska, ktorá rada provokuje....
23 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #wimbledon #Varvara Gračovová #zmena občianstva