Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Navrátilovú to nestačilo. Impozantná éra Nadala sa skončila

Po 18 rokoch vypadol španielsky tenisový velikán Rafael Nadal z prvej desiatky svetového rebríčka. V top 10 strávil 36-ročný veterán nepretržite 912 týždňov.

20.03.2023 15:50
Rafael Nadal Foto:
Rafael Nadal.
debata

Víťaz 22 grandslamových turnajov sa neukázal na žiadnom turnaji od januárového Australian Open, kde ako obhajca titulu skončil už v 2. kole aj kvôli zranenému bedrovému ohýbaču. Vrátiť na kurty by sa mal v apríli v Monte Carle.

V pondelkovom vydaní rebríčka klesol Nadal z deviateho na trináste miesto a prišiel o možnosť prekonať legendárnu Američanku s českými koreňmi Martinu Navrátilovú. Tá v elitnej desiatke figurovala presne 1000 týždňov za sebou.

Anastasia Potapovová Čítajte viac Škandál kvôli dresu: Swiateková sa obula do Rusky: Nemala by takto prejavovať názory

Medzi mužmi je Nadal absolútnym rekordérom. Za ním nasleduje Jimmy Connors (789 týždňov) a Švajčiar Roger Federer (734 týždňov).

Do čela rebríčku sa dnes vrátil Španielov krajan Carlos Alcaraz, ktorý v nedeľu zvíťazil na turnaji v Indian Wells a z prvého miesta zosadil Novaka Djokoviča.

Srbský tenista v Kalifornii neštartoval, pretože nie je očkovaný proti koronavírusu. Z rovnakého dôvodu prišiel aj o možnosť štartovať na ďalšom veľkom turnaji v americkom Miami.

Ako sa zmenili tenisové hviezdy z 90. rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Vyhrávali grandslamové tituly, boli svetové...
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Martina Navrátilová #svetový rebríček ATP