Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Organizátori u vlády nepochodili. Djokovič si na prestížnom turnaji definitívne nezahrá

Srbský tenista Novak Djokovič definitívne nebude štartovať na turnaji ATP Masters 1000 v Miami, ktorý sa začne 22. marca.

18.03.2023 09:50
2. Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

Nemá totiž stále povolený vstup do USA, keďže nie je zaočkovaný proti ochoreniu COVID-19. Organizátorom sa nepodarilo zabezpečiť pre neho výnimku.

„Vyčerpali sme všetky možnosti,“ povedal riaditeľ miamského turnaja James Blake pre stanicu Tennis Channel.

Novak Djokovič Čítajte aj Djokovič sa s Dimitrovom skvele bavili: Kôň, kôň, korytnačka aj pipka svetovej triedy

„Urobili sme všetko, čo sme mohli. Snažili sme sa hovoriť s vládou, ale je to mimo nášho dosahu. Nebude môcť u nás hrať.“ Djokovič vyhral prestížne podujatie v Miami spolu šesťkrát, naposledy v roku 2016.

Srbský tenista už musel vynechať aj prebiehajúci turnaj ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells. Podporu pre jeho štart v USA síce vyjadrili viaceré športové osobnosti i politici, no úrady mu špeciálne povolenie neudelili.

Novak Djokovič. Čítajte aj Poklona od legendy: Djokovič chce prekonať všetky rekordy, tvrdí Borg

„Vyhral tu šesťkrát, je to náš šampión a naozaj by sme ho tu radi videli. Dúfajme, že sa do USA bude môcť dostať na iné podujatia v tomto roku, vrátane Cincinnati a US Open,“ dodal Blake.

Djokovičov očkovací status spôsobil, že ho krátko pred Australian Open 2022 deportovali z Austrálie. Po víťazstve vo Wimbledone vynechal pre cestovné obmedzenia vlani aj US Open. Do Austrálie sa vrátil v tomto roku na začiatku januára a v Melbourne získal svoj 22. grandslamový titul vo dvojhre. Vyrovnal tak rekord Španiela Rafaela Nadala.

Milovaný i nenávidený - hviezdny Novak Djokovič Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič je srbský tenista, všeobecne...
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič