Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poklona od legendy: Djokovič chce prekonať všetky rekordy, tvrdí Borg

Legendárny švédsky tenista Björn Borg tvrdí, že svetová jednotka Novak Djokovič by mohla vyhrať ešte jeden alebo dva grandslamové turnaje.

12.03.2023 14:41
Novak Djokovič. Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

Djokovič a jeho najväčší rival Rafael Nadal sa delia o prvé miesto v počte získaných grandslamových titulov, obaja ich majú na konte 22. Srb je v súčasnosti svetovou jednotkou, Nadal aj vinou neustálych zranení je na 9. mieste rebríčka.

Nadal sa nepredstavil v súťažnom zápase od vypadnutia v 2. kole Australian Open. Aj preto v pondelok prvýkrát po 18 rokoch vypadne z najlepšej svetovej desiatky.

Novak Djokovič Čítajte viac Stopka v Miami? Djokovič sa nevzdáva, chystá sa do boja s úradmi

„Nikto si nemohol myslieť, že Nadal bude v top 10 ďalších niekoľko rokov. Možno jeho telo nie je na 100 percent pripravené, ale stále chce hrať,“ povedal Borg pre Eurosport. Bývalý švédsky tenista je presvedčený, že Djokovič získa ešte niekoľko grandslamových trofejí.

„Mohol by získať ešte jeden alebo dva grandslamové tituly. Kto Vie? Ale Novak neuveriteľne posúva hranice, chce byť najväčším hráčom všetkých čias," uviedol Borg.

Novak Djokovič Čítajte viac Do Američanov šijú vlastní. Zákaz pre Djokoviča a spol.? Pripravili ste nás o miliardy, pridajte sa k Európe

Podľa neho je cieľom srbského velikána prekonať všetky historické rekordy. „Je to fantastický hráč. No nikdy neviete, čo Rafa urobí. Možno bude hrať aj ďalší rok. A Djokovič potiahne ešte niekoľko rokov,“ dodal Švéd.

66-ročný Borg vyhral vo svojej kariére päť wimbledonských titulov a šesťkrát triumfoval na Roland Garros. Legendárny švédsky tenista však nikdy nevyhral Australian Open a US Open.

Ako sa zmenili tenisové hviezdy z 90. rokov Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Vyhrávali grandslamové tituly, boli svetové...
debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Björn Borg