Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wimbledon zaradil spiatočku. Rusi a Bielorusi dostali po stopke zelenú

Tenistom z Ruska a Bieloruska zrušili zákaz štartu na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Ako informuje Daily Mail, organizátori ustúpili tlaku a tak by na dvorcoch All England Clubu nemala chýbať bývala svetová jednotka Daniil Medvedev či posledná víťazka Australian Open Aryna Sabalenková z Bieloruska.

10.03.2023 12:45
09. Dominik Hašek - Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev.
debata (7)

Organizátori si však kladú v súvislosti s ich návratom prísne podmienky. Tenisti z Ruska a Bieloruska budú súťažiť pod neutrálnou vlajkou.

Rovnako musia súhlasiť s tým, že ak budú v akomkoľvek kontexte spomínať na vojnu na Ukrajine, alebo podporia svoju krajinu, budú zo súťaže diskvalifikovaní.

Novak Djokovič Čítajte viac Stopka v Miami? Djokovič sa nevzdáva, chystá sa do boja s úradmi

Na druhej strane, tenisti nemajú byť „donútení“ ku kritike politických rozhodnutí svojej krajiny. Môžu však byť požiadaní, aby podpísali kódex. V ňom sa zaviažu, že žiadnym spôsobom neprejavia podporu svojej krajine.

V platnosti má zostať zákaz nosenia symbolov Ruska a Bieloruska na wimbledonské kurty. Organizátori vnímajú všetky spomínané rozhodnutia ako kompromisné riešenie vo vzniknutej situácii.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.
7 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #wimbledon #ruskí a bieloruskí športovci