Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do Američanov šijú vlastní. Zákaz pre Djokoviča a spol.? Pripravili ste nás o miliardy, pridajte sa k Európe

Napriek tomu, že včas požiadal o výnimku, nedostal ju. Nepomohlo mu ani slávne meno. Novak Djokovič si z Ameriky vypočul jednoznačné - na naše turnaje ťa nepustíme.

07.03.2023 13:15
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič. Zahrá si Srb za morom aspoň na US Open?
debata (5)

Srbská tenisová hviezda, ktorá v januári triumfovala na Australian Open a znovu zasadla na post svetovej jednotky, nie je za oceánom vítaná.

Dôvod je naďalej rovnaký: nie si zaočkovaný proti koronavírusu, nemáš čo u nás hľadať. Americká očkovacia politika má skrátka prísne pravidlá a neuhne z nich ani o piaď.

Dokonca ani vtedy, keď na ňu vyvíja tlak okolitý svet či dokonca samotní Američania.

Na stranu Djokkoviča sa už postavili dokonca aj niekdajší americký tenista Mardy Fish či jeho stále aktívny krajan John Isner.

1. Novak Djokovič Čítajte viac Zamieta sa. Djokovič výnimku od Bidenovej administratívy nedostal. Americkí tenisti sa smejú, republikáni zúria

Už aj v samotnej Amerike sa skrátka zhodujú, že ignorovanie Djokoviča nedáva žiadny zmysel. Padajú výrazy ako nelogické rozhodnutie.

Zákaz vstupu do Spojených štátov pre neočkované osoby trvá do 10. mája. Na ďalší deň by sa mal podľa všetkého mimoriadny stav skončiť – teda po tom, ako sa skončí šnúra amerických turnajov.

Okrem amerických športovcov poukazujú na absurdnosť krokov tamojšej vlády aj organizátori turnajov. K nim sa teraz pridala dokonca aj U.S. Travel – národná nezisková organizácia zastupujúca všetky zložky amerického cestovného ruchu.

"Zastaraná americká očkovacia politika je nevynútenou chybou, ktorá Ameriku stojí 80 miliárd dolárov. Novak Djokovič je len jedným z milióna cestovateľov, ktorým pravidlá nepovolili návštevu USA.

Serhij Stachovskij Čítajte viac S Djokovičom radšej nehovorím. Nechcem sa v ňom sklamať, odkazuje z Kyjeva bývalý tenista

Nastal čas, aby sa Amerika pripojila k Európe, Austrálii a všetkým ostatným častiam sveta, ktoré zrušili požiadavky, že návštevníci musia byť očkovaní proti koronavírusu," píše sa v stanovisku U.S. Travel.

Napriek tomu, že do Miami či Indian Wells nebude môcť Djokovič cestovať a môže tak prísť o post svetovej jednotky, vidí aj svetlo na konci tunela.

Keďže 11. mája by sa mal skončiť mimoriadny stav, mohol by sa od konca augusta predstaviť na záverečnom grandslame sezóny – US Open.

Krásna a záhadná. Kto je Jelena Djokovičová? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Na zápasy 22-násobného grandslamového šampióna...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Novak Djokovič #Miami #očkovanie #Indian Wells #koronavírus