Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevídaný kolaps ruskej favoritky. Viedla 5:0, mala mečbal a zosypala sa

Neuveriteľný obrat predviedla americká tenistka s ukrajinskými koreňmi Katie Volynetsová. Na turnaji WTA v Austine dokázala zvíťaziť nad favorizovanou Anastasiou Potapovovou z Ruska aj keď v treťom sete prehrávala už 0:5.

02.03.2023 12:15
Katie Volynetsová Foto:
Katie Volynetsová.
debata (1)

Sedem gemov za sebou prinieslo Američanke víťazstvo 5:7, 6:2, 7:5. „Verila som si, že keď budem stále tvrdo bojovať, tak zápas môžem otočiť,“ uviedla po zápase 21-ročná rodáčka z Kalifornie.

Potapovová, ktorej patrí vo svetovom rebríčku 28. miesto, bola proti Volynetsovej (92. miesto) jasnou favoritkou. Prvý set však prehrala, no v druhom už dominovala. V rozhodujúcom nič nenasvedčovala tomu, že by nemala zápas vo vlastných rukách.

„Keď to bolo 0:5, modlila som sa: Prosím, nech z toho nie je kanár. Fakt nechcem dostať kanára,“ skonštatovala Američanka. Za stavu 1:5 čelila mečbolu súperky, ale ťažkú chvíľu dokázala prekonať.

„Keď som vyhrala prvý gem v treťom sete začalo mi znovu rásť sebavedomie. Potom to išlo hrozne rýchlo, ten zápas bol ako na horskej dráhe,“ vyjadrila sa šťastná víťazka.

21-ročná Potapovová sa s nevídaným kolapsom ťažko zmierovala. Potom, ako jej súperka premenila prvý mečbol, začala Ruska od hnevu mlátiť raketou o zem.

Collage Maker-26-Feb-2023-11.24-AM Čítajte viac Nadal na úrovni Hingisovej, Federer ďaleko. Toto sú najdlhšie vládnuce jednotky

Američanka na seba v tomto roku upozornila už na Australian Open, kde sa z kvalifikácie prebojovala až do 3. kola hlavnej súťaže. V nej vyradila ruské tenistky Rodinovovú a Kudermetovovú.

Volynetsová je síce americkou rodáčkou, ale hovorí plynule po ukrajinsky aj po rusky. V Melbourne sa priznala, že veľmi prežíva hrôzy vojny v krajine svojich rodičov a príbuzných.

Celebrity po boku tenisových hviezd Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Kto si spomedzi tenisových hviezd našiel za...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Anastasia Potapovová #WTA Austin #Katie Volynetsová