Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Djokovičom radšej nehovorím. Nechcem sa v ňom sklamať, odkazuje z Kyjeva bývalý tenista

Boli a zrejme aj dnes sú stále priateľmi. Do hry však vstúpila vojna a tak radšej jedna strana nekomunikuje s druhou. Ukrajinec Serhij Stachovskij, ktorý tenisovo rástol aj na Slovensku, sa momentálne Novakovi Djokovičovi neozýva.

28.02.2023 14:08
Serhij Stachovskij Foto:
Serhij Stachovskij.
debata (8)

Keď sa vlani pred začiatkom Australian Open svetovú jednotku chystali deportovať z Melbourne, bol jeho veľkým zástancom. Stachovský na sociálnej sieti Twitter uverejnil niekoľko príspevkov, kde sa srbského šamipióna zastal a bolo zrejmé, že ich viaže niečo viac, ako obyčajný tenisový vzťah.

„Djokovič mi poslal správu so slovami podpory. Trochu sme sa porozprávali. Snažil som sa kontaktovať aj Federera a Nadala, ale nepodarilo sa mi to. Je škoda, že sa rozhodli mlčať, ale chápem ich. Nie je to ich vec,“ povedal pred rokom niekdajší ukrajinský tenista, keď sa začala vojna v jeho rodnej krajine.

Stachovskij zverejnil obsah správ, ktoré si vymenil s Djokovičom. Srb mu ponúkol pomoc. Dnes však tvrdí, že s 22-násobným grandslamovým šampiónom viac nie je v kontakte. Prezradil to v rozhovore pre Denník N.

„Prvé dva týždne vojny sú niečo iné ako to, čo bolo potom. V prvých týždňoch bolo aj pre mňa dôležité, aby som vplýval na mediálny priestor a povedal o tom, čo robia Rusi, že napadli Ukrajinu a že ich tu nikto nechce. Pre mňa bol dôležitý odkaz o tom, že sa to deje. Aj som sa opýtal Novaka, či to môžem zverejniť. Neskôr sme pochopili, na ktorej strane stojí Srbsko, a tak som už nemal viac otázok na Novaka,“ povedal tenista, ktorý kedysi vyradil vo Wimbledone aj slávneho Federera.

„Nekomunikoval som s ním viac, nechcem sa v ňom sklamať ako v človeku, radšej s ním teda nehovorím. Lebo už som bol veľmi sklamaný z Viktora Troického a Janka Tipsareviča,“ doplnil.

Obom srbským tenistom pred pár mesiacmi vyčítal to, že sa zúčastnili na tenisovej exhibícii v Moskve. Ich odpoveď bola vtedy podobná, obaja sa ho opýtali, že kde bol, keď vojská NATO bombardovali v roku 1999 Srbsko.

Novak Djokovič Čítajte viac Kto je najlepší v histórii? Keď vchádza Djokovič na kurt, vie, že je to on
10 dôvodov, prečo je Djokovič najlepší v histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nik nemá viac grandslamových triumfov: Po...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Serhij Stachovskij