Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovičovi uštedril kanára, legenda mu ďakovala. Niekdajší veľký talent končí

Brazílsky tenista Thomaz Bellucci oficiálne ukončil aktívnu kariéru vo veku 35 rokov a plánuje sa venovať trénerstvu.

23.02.2023 11:34
Thomas Bellucci Foto: ,
Thomas Bellucci na snímke z roku 2010.
debata

Záverečný zápas odohral v stredu na domácom turnaji ATP v Riu de Janeiro, v 1. kole dvojhry mužov podľahol Sebastianovi Baezovi 3:6, 2:6. Od roku 2005 zaznamenal 200 víťazných duelov na hlavnom okruhu, vrátane šiestich proti hráčom z najlepšej desiatky svetového rebríčka.

"Keď od vás ľudia veľa očakávajú, cítite to. Keď je vo vašej krajine viac športových vzorov, nepociťujete taký veľký tlak. Je to tak v Argentíne, Španielsku či USA, kde majú veľa hráčov.

Z Brazílčanov som len ja hrával grandslamové turnaje a to pre mňa nebolo dobré. Vyvíjal som na seba veľký tlak, aby som postúpil do ďalšieho kola.

Bude mi chýbať hranie pred domácim publikom, ktoré mi fandí. Nikde inde také pocity nezažijem. Zvyšok mi však chýbať nebude," uviedol Bellucci na tlačovej konferencii.

Boris Becker Čítajte aj Diabol s vlastným svetom, naložila Beckerovi. Odvážna Lilly sa chce rozviesť, bráni jej bizarný problém

Thomasa Bellucciho považovali v začiatku kariéry za veľký talent, no aj pre množstvo zranení svoj potenciál nenaplnil.

Najvyššie bol v rebríčku ATP na 21. mieste vo dvojhre, no končí až na 915. priečke. Osem finálových účastí premenil na zisk štyroch titulov – dva v Gstaade (2009, 2012) a po jednom v Santiagu de Chile (2010) a Ženeve (2015). V španielskom Madride v roku 2011 zdolal Andyho Murrayho, vtedajšiu svetovú štvorku.

Ako jeden z piatich hráčov uštedril Srbovi Novakovi Djokovičovi „kanára“ na antuke, keď nad ním zvíťazil v sete 6:0.

Marta Kosťuková Čítajte aj Pobúrená Ukrajinka. Djokoviča chcela za manžela, teraz si podala jeho otca i agresívnych Srbov

Belluccimu poďakovala za kariéru aj brazílska tenisová legenda Gustavo Kuerten, trojnásobný víťaz Roland Garros a niekdajšia svetová jednotka.

„Si druhý najlepší brazílsky tenista v histórii. Nežartujem, chlapče. Naďalej ti budem fandiť. Tlieskam ti a ďakujem ti,“ odkázal Kuerten lúčiacemu sa Belluccimu prostredníctvom videa priamo na kurte.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.
debata chyba
Viac na túto tému: #Thomaz Bellucci