Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Alcaraz? Mojím najväčším rivalom je stále Nadal, uviedol Djokovič

Svetová tenisová jednotka a víťaz 22. grandslamových titulov Novak Djokovič mal pred odchodom na podujatie ATP 500 v Dubaji tlačovú konferenciu v Belehrade.

22.02.2023 16:58
Serbia Tennis Djokovic Foto: ,
Novak Djokovic počas tréningu v Belehrade.
debata

Srbský tenista sa po víťazstve na januárovom Australian Open vráti do turnajového kolotoča na budúci týždeň na turnaji Dubai Open.

Djokovič uviedol, že už je na sto percent zotavený zo zranenia, ktoré ho limitovalo v Melbourne. Nevedel však potvrdiť, či sa predstaví na marcových turnajoch v americkom Indian Wells a v Miami. V USA totiž platia do 11. mája opatrenia proti koronavírusu a neočkovaní sa nedostanú do krajiny.

Novak Djokovič a Boris Becker Čítajte viac Úprimný Becker: Vo väzení som plakal, keď Novak vyhral Wimbledon

Djokovič stále čaká, či nedostane výnimku na vstup do USA. „Rád by som hral a som rád, že som dostal súhlas od riaditeľov Indian Wells a Miami. Dúfam, že mi kompetentní dajú povolenie,“ uviedol Djokovič.

Napriek tomu, že z trónu svetového tenisu zosadil po Australian Open mladého Španiela Carlosa Alcarasa potvrdil, kto je naďalej jeho najväčší rival: „Hlavným rivalom je stále Nadal. On bol a možno aj bude najväčším súperom, akému som čelil počas kariéry,“ skonštatoval Srb.

Marta Kosťuková Čítajte viac Pobúrená Ukrajinka. Djokoviča chcela za manžela, teraz si podala jeho otca i agresívnych Srbov

Vrátil sa aj k Rogerovi Federerovi, ktorý ho v začiatkoch formoval ako tenistu a po mnohých neúspechoch proti Švajčiarovi a Nadalovi sa musel naučiť, ako ich poraziť. „Rád by som sa s Nadalom stretol vo finále Roland Garros. Keď bude bude zdravý, budeme tam ako ‚starí páni‘.“

Srbský tenista uznáva aj kvality Alcaraza, ktorý sa vlani v septembri stal víťazom US Open. „Hrá na skvelej úrovni, najmä po tak dlhom zranení. Zaslúžil si byť číslo jeden a vyhrať grandslam, mám na neho len slová chvály ako človeka, ale aj ako tenistu,“ dodal Djokovič.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Dubai Open