Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vajda prvýkrát prezradil pravý dôvod konca pri Djokovičovi. Chcel by ho vídať častejšie

Ako blesk z jasného neba prišla takmer pred rokom správa, že Marián Vajda po 15 rokoch úspešnej spolupráce opúšťa tím Novaka Djokoviča. Jeho odchod bol v tenisovom svete veľkým prekvapením.

14.02.2023 17:00
Vajda Djokovič Foto:
Marián Vajda a Novak Djokovič.
debata (6)

Bolo prirodzené, že najlepší tenista a najlepší tréner dokončia tento historický tenisový príbeh spoločne, no nestalo sa tak. Z tímu odišiel Vajda a Djokovič pokračuje v písaní stránok tenisovej histórie s trénerom Goranom Ivaniševičom.

Vajda v rozhovore, ktorý poskytol argentínskemu denníku „Ole“, prezradil pravý dôvod ukončenia spolupráce.

„Novak sa rozhodol hrať menej turnajov a rozhodol sa pre mladší trénerský štáb. Goran Ivanišević bol číslo jeden,“ priznal Slovák. Vajda tiež prezradil, že jeho vzťah s Novakom to nijako neovplyvnilo.

„Máme stále výborný vzťah, strávili sme spolu 15 rokov. Ukončenie spolupráce bolo pre nás oboch emotívne, ale život ide ďalej a aj Djokovič ide ďalej,“ hovorí Vajda.

Novak Djokovič Čítajte viac Federer je už z kola von. Djokovič má všetko, aby bol najlepší z najlepších

Odchod Vajdu na Djokovičovej hre nebolo cítiť, Srb naďalej dominuje svetovému tenisu. „Vie ako trénovať a s Goranom vychádza veľmi dobre. Ja som v pohode, on je v pohode a tak to má byť,“ povedal Vajda.

Slovák sledoval aj Djokovičovu snahu o jubilejný 10. titul na Australian Open.

„Videl som na ňom veľkú úľavu po tom všetkom, čo sa mu stalo minulý rok. Bolo vidieť emócie. Chýbajú mi takéto momenty, byť ich súčasťou. Bol by som rád, keby sa naše cesty skrížili častejšie a sledoval som, ako vyhráva ďalšie grandslamy,“ dodal úprimný Vajda.

10 dôvodov, prečo je Djokovič najlepší v histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nik nemá viac grandslamových triumfov: Po...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Marián Vajda