Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gruzínke prikývla v poslednej chvíli. Kužmová má štvrtý deblový titul z okruhu WTA

Slovenská tenistka Viktória Kužmová spoločne s Gruzínkou Natelou Dzalamidzeovou získali na halovom turnaji WTA v Linzi (tvrdý povrch, dotácia 225.480 eur) titul vo štvorhre. V nedeľnom finále zdolali ukrajinsko-nemeckú dvojicu Nadija Kičenoková, Anna-Lena Friedsamová 4:6, 7:5 a 12:10. Zápas trval hodinu a 47 minút.

12.02.2023 20:07 , aktualizované: 21:29
Viktória Kužmová Foto:
Viktória Kužmová s Gruzínkou Natelou Dzalamidzeovou po triumfe v Linzi.
debata (3)

Kužmová vybojovala svoj štvrtý deblový titul na okruhu WTA, prvý s Dzalamidzeovou. V marci 2021 triumfovala po boku Holanďanky Arantxy Rusovej na podujatí v Lyone.

V roku 2019 získala dve deblové trofeje – v Bukurešti s Češkou Kristýnou Plíškovou a v Prahe s Ruskou Annou Kalinskou. Za víťazné ťaženie v Linzi si do deblového rebríčka WTA pripíše 280 bodov a v renkingu sa posunie o 35 priečok nahor na 112. pozíciu.

Novak Djokovič Čítajte aj Zbytočne si drať jazyk, Djokovič je „koza“. Alebo 10 dôvodov, prečo je najlepší v histórii

"Som veľmi rada, že sa nám s Natelou podarilo vyhrať turnaj v Linzi. Nikdy predtým sme spolu nehrali. Celé to bola vlastne náhoda, že sme sa spolu zapísali.

Pôvodne som nemala v pláne hrať štvorhru, ale Natele odriekla partnerka debla a tak sa ma na poslednú chvíľu spýtala, či si spolu nezahráme. Nakoniec to bolo skvelé rozhodnutie," uviedla 24-ročná Kužmová pre webstránku Slovenského tenisového zväzu (STZ).

„Finálový zápas bol dosť intenzívny, hralo sa rýchlo a rozhodovali úplné maličkosti. Výsledok bol veľmi tesný, vyhrali sme v supertajbrejku o dve lopty. Som šťastná, je to titul z okruhu WTA, ktorý mi už nikto nevezme. Veľmi sa z toho teším.“

Štvorhra – finále:

Viktória KUŽMOVÁ, Natela Dzalamidzeová (SR/Gruz.) – Nadija Kičenoková, Anna-Lena Friedsamová (Ukr./Nem.) 4:6, 7:5, 12:10

Tenisová kráska s mikrofónom Alizé Limová Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Alizé Limová je bývalá francúzska tenistka, v...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Viktória Kužmová #Natela Dzalamidzeová