Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič chce hrať v Indian Wells. Do Ameriky poslal žiadosť o výnimku z očkovania

Novak Djokovič to opäť skúša na výnimku. Podľa srbského tenisového insajdera Saša Ozma pred pár dňamu dodal potrebnú dokumentáciu, aby mohol hrať na turnajoch Masters 1000 v Indian Wells a Miami. V piatok to napokon aj pre srbskú tlačovú agentúru Tanjug potvrdil Djokovičov najmladší brat Djordje.

11.02.2023 08:18
3. Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (1)

Kvôli tomu, že nie je zaočkovaný proti covidu-19, nemôže Djokovič – päťnásobný šampión Indian Wells – v súčasnosti vstúpiť na americkú pôdu. USA totiž plánujú zrušiť svoje cestovné obmedzenia až v máji.

„Bohužiaľ, je to niečo, čo nemáme vo vlastných rukách,“ povedal pre Tanjug najmladší Djordje, ktorý to v minulosti tiež skúšal s tenisom.

„Novak potrebuje na vstup špeciálne povolenie, vzhľadom na to, že USA stále nepúšťajú do krajiny neočkovaných cudzincov, čo je neuveriteľné, ak vezmeme do úvahy, že sme medzitým na celom svete videli veľké športové výkony od neočkovaných atlétov.“

5. Jimmy Connors Čítajte viac Americká legenda bez servítky: Ľudia, ktorí sa na Djokoviča vykašľali, mu teraz bozkávajú zadok

Počas Australian Open vyhlásil aj turnajový riaditeľ Indian Wells, Nemec Tommy Haas, že dúfa, že Djokovič bude v Amerike hrať.

„Bolo by pekné, keby sme tieto obmedzenia mohli zrušiť o niečo skôr a nechať ho hrať v Indian Wells a Miami,“ povedal Haas, ktorý je od roku 2016 turnajovým riaditeľom BNP-Paribas Open. Ak chce hrať, tak by sme mu mali dať šancu. Dúfajme, že ho tam budeme mať. V mojich očiach by to bola hanba, keby na tieto podujatia neprišiel alebo mu nedovolili prísť."

Podľa slov Djordjeho Djokoviča Novak a jeho tím predložili žiadosť, aby bola tenisová jednotka vpustená do krajiny. „Do rozhodnutia zostáva niekoľko dní, dúfame v pozitívny výsledok,“ dodal Djordje Djokovič.

Krásna a záhadná. Kto je Jelena Djokovičová? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Na zápasy 22-násobného grandslamového šampióna...

Po víťazstve na Australian Open si Djokovič doprial desaťdňový odpočinok a potom sa vrátil do Belehradu, aby začal opäť trénovať.

Zatiaľ nie je isté, či svetová jednotka bude hrať v Dubaji od 27. februára, keďže počas svojej kampane na Australian Open bojovala so zranením stehennej šľachy.

djokovič, mbappé, nadal, coaucaud Čítajte viac Posmešky a pochybnosti. Mbappé nemôže, Nadal tiež, Djokovič áno, ťažko mu veriť
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič