Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posmešky a pochybnosti. Mbappé nemôže, Nadal tiež, Djokovič áno, ťažko mu veriť

Riešilo sa to počas celého Australian Open. Je zranený? Nie je zranený? Klame? Neklame? Reč nie je o nikom inom, ako o Novakovi Djokovičovi.

05.02.2023 08:03
djokovič, mbappé, nadal, coaucaud Foto:
Enzo Coaucaud porovnával Djokoviča s Mbappém či Nadalom.
debata (11)

Srbský tenista, od tohto roku už desaťnásobný víťaz úvodného grandslamu roka, rozdrvil v Malbourne konkurenciu. Napriek tomu, že sa sťažoval na nie práve ideálny zdravotný stav.

A to vyvolalo u jeho súperov, neprajníkov pochybnosti. Debaty o tom, či hovorila staronová svetová jednotka v Melbourne pravdu, sa neskončili ani týždeň po záverečnej výmene turnaja.

Otvoril ich muž, ktorý na Australian Open ako jediný obral Djokoviča aspoň o set – pomerne neznámy Francúz Enzo Couacaud. Hráč, ktorý podľahol favoritovi v 2. kole 1:6, 7:6 (5), 2:6, 0:6.

Krásna a záhadná. Kto je Jelena Djokovičová? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Na zápasy 22-násobného grandslamového šampióna...

„Hral som s ním vtedy po prvý raz. Medzi televíziou a realitou však až taký rozdiel nie je. Novak tvrdil, že hrá so zranením, veľkým zranením,“ rozhovoril sa Couacaud pre Tennis Acta.

"Keď sú zranení športovci v bojových športoch, nemôžu často pokračovať. Keď je zranený Rafael Nadal, nemôže behať. Kylian Mbappé napríklad dva týždne pauzuje. A to sú tí najväčší športovci, nie tí, ktorí nemajú prístup ku špičkovej starostlivosti.

Je preto ťažké uveriť, že pokračovať so zranením dokáže jediný muž na svete," poukázal na Djokoviča.

A pokračoval, v trochu posmešnom tóne…

Novak Djokovič Čítajte viac Stvorili monštrum. Djokovič zvládol výzvu, potom plakal v maminom náručí

„Vo Francúzsku mi vždy hovorili: nenaťahuj sa, keď si zranený. Videl som, že Novak sa naťahuje neustále. Vtedy som si povedal, že buď majú v Srbsku nejakú novú metódu, alebo je to zvláštne.. Novak má svojich ľudí, ťažko môžem takéto niečo posudzovať, no pravdou je, že je aj ťažké takému niečomu veriť,“ zakončil debatu plnú pochybností 172. hráč rebríčka.

A predsa dodal: „Som rád, že som s ním hral jeden a pol setu vyrovnanú partiu. Keď prejdete chodbou v Aréne Roda Lavera a vidíte pred súbojom, že deväťkrát vyhral titul… Ja som toľkokrát nevyhral ani turnaj na mojom rodnom Mauríciu,“ vystrúhal legende predsa len poklonu.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Kylian Mbappé #Australian Open 2023 #Enzo Couacaud