Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sága Djokoviča ukazuje absurdnosť covidových opatrení, píšu v USA

Komentár vo Washington Examiner sa zamýšľa nad bizarnosťou situácie okolo tenistu Novaka Djokoviča. Kým v Austrálii si mohol vybojovať rekordný 22. grandslamový titul, na marcové turnaje v Indian Wells a Miami sa najlepší hráč sveta nedostane.

01.02.2023 07:00
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič si vo finále poradil so Stefanosom Tsitsipasom bez straty setu.
debata (28)

Komentátor periodika Zachary Faria poukázal na fakt, že už to nie je Austrália, ktorá bráni Djokovičovi v cestovaní. „Je to prezident Joe Biden,“ tvrdí Faria.

Staronová svetová jednotka bola nútená vynechať vlani Australian Open po tom, čo austrálska vláda odmietla uznať jeho výnimku z očkovania proti Covid-19. Väčšina médií vtedy tvrdila, že to navždy poškvrní jeho povesť.

Krásna a záhadná. Kto je Jelena Djokovičová? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Na zápasy 22-násobného grandslamového šampióna...

„O rok neskôr je Djokovič späť na vrchole a získal v Melbourne štvrtý titul z posledných piatich rokov. Austrália ho deportovala vlani. Teraz sú to USA, ktoré sú najviac posadnuté očkovaním proti covidu,“ napísal komentátor.

Djokovič bol prinútený vynechať vlaňajší US Open aj marcové podujatia v Indian Wells a Miami. No kým pred rokom bol pre svoj postoj nebezpečným antihrdinom, teraz je najlepším tenistom na svete. A v USA budú očkovacie pravidlá pre vstup do krajiny trvať minimálne do 10. apríla.

Goran Ivaniševič, Novak Djokovič Čítajte viac Chorvátom sa nepozdáva, ako sa Djokovič správa k ich legende. Ivaniševič si to vraj nezaslúži

„Bide plánuje ukončiť covidové opatrenia v máji. Je to asi o rok alebo dva neskôr, ako vo väčšine krajín uznali, že pandémia sa už skončila,“ poznamenal Faria.

Podľa neho aj blížiace sa ukončenie opatrení nevymaže škody spôsobené zbytočne dlhými obmedzeniami. Djokovičova cestovateľská sága poukazuje na absurdnosť Bidenových obmedzení platných počas troch rokov," zakončil Faria.

Neskrývaná radosť. Víťazi Australian Open v parku Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Arina Sobolenková zapózovala v parku s víťaznou...

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #očkovanie #koronavírus