Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zverev môže pokojne hrať, na tvrdenia ruskej modelky sa nenašli dôkazy

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) ukončila vyšetrovanie nemeckého tenistu Alexandra Zvereva v súvislosti s obvineniami z domáceho násilia so záverom, že nenašla dostatočne dôkazy a 25-ročný olympijský víťaz vo dvojhre z Tokia nebude čeliť disciplinárnemu konaniu.

31.01.2023 17:58
Alexander Zverev Foto: ,
Alexander Zverev.
debata

Zvereva vyšetrovali od októbra 2021 pre údajné násilnícke správanie sa ku svojej partnerke Oľge Šarypovovej.

Šarypovová obvinila Zvereva, že sa ju snažil udusiť vankúšom počas turnaja ATP v čínskom Šanghaji v októbri 2019. Nemecký tenista ju vraj tiež udieral päsťami a správal sa k nej neprimerane nadradeným spôsobom. Žena tvrdila, že sa obávala o svoj život a údajne sa pokúsila ukončiť svoj život. Aktuálne 14. hráč svetového rebríčka ATP Zverev svoju vinu od začiatku popieral.

„Na základne nedostatku spoľahlivých dôkazov, správ očitých svedkov a protichodných výpovedí od Šarypovovej, Zvereva a ďalších vyšetrovatelia nedokázali, že došlo k násiliu alebo k porušeniu pravidiel ATP zo strany hráča,“ vyhlásila asociácia v oficiálnom stanovisku. Dodala, že prehodnotí svoj postoj, ak sa objavia nové dôkazy alebo sa zistí, že Zverev porušil pravidlá ATP.

Novak Djokovič Čítajte viac Federer je už z kola von. Djokovič má všetko, aby bol najlepší z najlepších

Alexander Zverev pre zranenie členka premaródoval veľkú časť minuloročnej sezóny. V marci vyviazol s podmienečným zákazom činnosti po výtržnostiach na turnaji ATP v mexickom Acapulcu. Po prehranom zápase niekoľkokrát udrel raketou do rozhodcovskej stoličky. Iba tesne vtedy minul nohy arbitra, ktorého, navyše, slovne urazil.

Nemca následne vylúčili z turnaja, zaplatil pokutu 40-tisíc dolárov a musel vrátiť finančnú odmenu 30-tisíc dolárov.

Krásna a záhadná. Kto je Jelena Djokovičová? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Na zápasy 22-násobného grandslamového šampióna...
debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Zverev