Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chorvátom sa nepozdáva, ako sa Djokovič správa k ich legende. Ivaniševič si to vraj nezaslúži

Medzi Novakom Djokovičom a Goranom Ivaniševičom nie je všetko s kostolným poriadkom. Myslia si to chorvátske médiá, konkrétne denník Slobodná Dalmácia, ktorý sa po Australian Open opredl do Srba. To, ako sa k svojmu trénerovi správa, vraj prekročilo všetky hranice.

31.01.2023 12:34
Goran Ivaniševič, Novak Djokovič Foto:
Goran Ivaniševič so svojím zverencom Novakom Djokovičom.
debata (13)

„Ako dlho bude Ivaniševič znášať nervózneho Djokoviča? Incidentov je stále viac, je zrejmé, že sa niečo medzi nimi stalo,“ píše sa v podtitulku známeho chorvátskeho denníka.

Autor uznáva, že Djokovič nemal tento rok v Melbourne konkurenciu a že je najlepším hráčom všetkých čias, chcel však poukázať aj na niečo iné.

„Novakova hra v skutočnosti nie je témou. Majstrovstvo je to určite obrovské, no jeho správanie – najmä na tomto turnaji – prekročilo všetky hranice dobrého vkusu,“ píše sa v článku.

Djokovič sa po zisku titulu obrátil aj smerom k Ivaniševičovi a ospravedlnil sa mi. „Nič neberiem ako samozrejmosť. Viem, že ma tolerujete, dokonca aj tie najhoršie stránky mojej povahy,“ povedal a potom sa žartovne obrátil k Ivaniševičovi.

„Prečo sa smeješ? Neviem, či mi niekedy odpustíš,“ usmieval sa.

Novak Djokovič Čítajte viac Federer je už z kola von. Djokovič má všetko, aby bol najlepší z najlepších

Slobodná Dalmácia pripomína, že je čo odpúšťať. Pripomína štvrťfinále s Andrejom Rubľovom, počas ktorého Djokovičom zúrivo kričal smerom k svojej lóži. „Nemôžem, vidíš?!“ reval na Gorana Ivaniševiča.

„Po finále mnohí tenisoví fanúšikovia, ktorí všetko sledujú, podrobne rozobrali vzťah Novaka a Gorana, viacerí sa domnievajú, že srbský tenista sa k Ivaniševičovi správa dosť neférovo, píšu napríklad, že niečo také si Goran nezaslúžil. Okrem toho, že pri ňom celý čas vydržal, tvrdo s ním makal a výsledky vidno aj na Djokovičovej hre,“ pripomína autor.

"Vynára sa otázka, prečo Goran takéto správanie toleruje, o peniazoch to určite nie je, pretože Splitčan za svoju hráčsku kariéru zarobil poriadne veľa. Je to výzva spolupracovať s tými najlepšími, Goran je typ človeka, ktorý sa nebojí výziev.

Novak Djokovič Čítajte viac Po politikoch, ktorí Djokoviča odsúdili, nezostane nič, jeho meno však prežije generácie, píšu Briti

Je však aj svetová tvár a také niečo nepotrebuje, získal si meno a reputáciu, ktorá otvára dvere všade vo svete. Isté je, že zajtra by s ním chcelo pracovať aspoň desať špičkových hráčov. Ak by bol ich trénerom, zažíval by určite menej stresu a bol by bez takýchto eskapád," dodáva autor.

Krásna a záhadná. Kto je Jelena Djokovičová? Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Na zápasy 22-násobného grandslamového šampióna...
13 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Goran Ivaniševič