Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvôli očkovaniu sa obul do Djokoviča. Teraz sa mu postaví vo finále

Vo finále Australian Open sa v nedeľu predstaví Novak Djokovič proti Stefanosovi Tsitsipasovi. Grécky tenista patril pred rokom medzi najväčších kritikov Djokovičovho rozhodnutia ísť na turnaj nezaočkovaný.

27.01.2023 17:30
Novak Djokovič a Stefanos Tsitsipas. Foto:
Novak Djokovič vyhral nad Stefanosom Tsitsipasom v posledných deviatich vzájomných zápasoch.
debata (5)

Jeho komentáre na adresu Djokoviča sa niesli v zmysle, že robí z ostatných hráčov hlupákov tým, že hrá podľa vlastných pravidiel.

Pri veľkých športovcoch v minulosti sme boli viackrát svedkami extra motivácie, ktorú im dodávali práve štipľavé poznámky od súperov. Takým bol napríklad aj basketbalista Michael Jordan.

1. Novak Djokovič Čítajte viac Djokovičov postup v číslach: Aké rekordy dosiahol a koľko si zarobil?

Pri pohľade na vlaňajšiu kritiku Tsitsipasa sa možno domnievať, že si ju dobre pamätá aj Djokovič. „Zdá sa, že nie každý hrá podľa pravidiel a malé percento si vyberie vlastnú cestu. Takže väčšina z nás vyzeráme ako hlupáci,“ povedal Tsitsipas pred rokom.

Upozornil na skutočnosť, že ATP oznámila jasné kritéria, ktoré bolo potrebné splniť pre vstup do Austrálie. „Nikto si nemyslel, že by mohol prísť niekto nezaočkovaný a nedodržiavať protokoly, ktoré mu boli dané. Ja som sa rozhodol byť pripravený na 100 percent, Novak prešiel na druhú stranu.“

Collage Maker-26-Jan-2023-10.34-AM Čítajte viac Djokovič rýpe, Nadal vracia úder. Srb je napojený na prístroje, Španiel pochybuje

Viete čo sa stalo, keď sa v minulosti takto obúvali súperi do basketbalistu Jordana? Následne proti nim predviedol neuveriteľný výkon, strápnil ich natoľko, že chceli byť všade len nie na basketbalovej palubovke. Uvidíme už v nedeľu, či toto „motivačné“ pravidlo bude fungovať aj u Djokoviča.

Je tiež všeobecne známe, že vzorom pre mladého Tsitsipasa bol Roger Federer a nie Djokovič. To potvrdzuje aj video, ktoré koluje po sociálnych sieťach.

Na videu vtedy 13-ročný Tsitsipas vysvetľuje, že jeho najväčšie zbrane sú bekhand a volej. Potom sa ho novinárka spýtala, kto je jeho obľúbený tenista a kde sa vidí o 10 rokov.

„Roger Federer,“ odpovedal malý Stefanos bez zaváhania. „Neviem, kde budem o desať rokov. Ale urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som bol na vrchole,“ dodal na zázname.

Djokovič po postupe do finále v číslach Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
22 grandslamový titul môže Novak Djokovič...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open #Stefanos Tsitsipas