Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Na Djokoviča čaká hašterivý filozof. Tsitsipas sa tvári, že čo bolo (ne)bolo

Djokoviča si váži

A teraz trošku premostime. Keď novinári grilovali po semifinále Tsitsipasovho súpera Chačanova, opýtali sa ho aj na to, čo by mu poradil proti Djokovičovi. „Ja neviem. Nech zavolá Medvedevovi,“ rozosmial sa Chačanov, ktorý za normálnych okolností nemal veľa dôvodov na úsmev.

Medvedev totiž vo finále grandslamu už Djokoviča zdolal. Vo finále US Open vyhral nemilosrdne 3:0 na sety. Že Tsitsipasovi žiadne know-how nedá, je takmer isté.

A nedostane ho ani od Zvereva.

Keď sa pred rokmi v kanadskom Toronte Tsitsipasa pýtali, ako vychádza so svojim nemeckým súperom, zareagoval veľmi vtipne. „Je to úplne v pohode. Alebo vlastne nijako… Nie je to dobré, ani zlé, je to vybalansované. Medzi tenistami mám veľa priateľov, ale väčšina z nich má viac rokov ako ja,“ vravel vtedy Grék.

Asi aj kvôli veku je na tom s Djokovičom omnoho lepšie. Aj keď nemuselo by tak byť, veď s hviezdnym Belehradčanom prehráva vo vzájomných zápasoch vysoko 2:10. Srba však veľmi uznáva a povedal to aj vlani na sklonku roka.

„Je najdôslednejší. Perfekcionista, ktorý posunul tenis na inú úroveň. Jeho strava, fyzická práca, elasticita a profesionalita v každej z oblastí. Myslím, že nie je jediná vec, ktorú by zanedbal. Osobne sa cítim veľmi inšpirovaný,“ povedal o svojom nedeľňajšom súperovi.

A Djokovič v piatok na oplátku zasa pochválil Tsitsipasov účes.

Novak Djokovič so sklamaným Stefanosom... Foto: SITA/AP, Michel Euler
Novak Djokovič, Stefanos Tsitsipas Novak Djokovič so sklamaným Stefanosom Tsitsipasom po finále Roland Garros.

Roland Garros akoby vytesnili

Mimochodom, keď sa 21-násobného grandslamového šampióna pred pár dňami pýtali na svojich súperov na opačnej strane pavúka, o Tsitsipasovi povedal, že je bez finálovej grandslamovej skúsenosti.

To, samozrejme, nie je žiadna pravda a novinári mu to v momente pripomenuli. Veď práve s Tsitsipasom zviedol v roku 2021 veľkú bitku na záver Roland Garros. Djokovič prehrával 0:2 na sety, ale napokon sa tešil z druhého antukového triumfu na slávnom parížskom turnaji.

Bol to vtipný moment, za ktorý sa momentálne najlepší tenista na svete ihneď ospravedlnil. Pochopiteľne, na spomínané finále sa v piatok novinári pýtali aj Tsitsipasa.

„Nič si nepamätám. Vážne,“ odpovedal s chladným výrazom a akoby úmyselne oplatil Djokovičovi malé vedomostné faux-pas.

Tsitsipas chce na nedeľňajšie finále nastúpiť s čistým stolom. Akoby neexistovala žiadna vzájomná minulosť, akoby nebolo ani finále v Paríži, akoby Djokovičova monštruózna forma nebola realitou.

Uvidíme v nedeľu, či ho Srb vyvedie zo sna…

Martin Kližan, Novak Djokovič Čítajte viac Kližan o Djokovičovi: Na sieti je slabší, no príde tam len dvakrát - kvôli žrebu a podať si s vami ruku

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Stefanos Tsitsipas #Australian Open 2023