Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Na Djokoviča čaká hašterivý filozof. Tsitsipas sa tvári, že čo bolo (ne)bolo

Ako sa prebudiť?

Mladý Grék je celým svojím zjavom, ale aj vnútrom, zaujímavý.

„Postačí vám pár minút, aby ste pochopili, že Tsitsipas je všetko možné, iba nie tuctový športovec. Je to človek so zvedavou mysľou – fotograf, cestovateľ, filozof,“ takto opísal talentovaného tenistu britský denník The Telegraph.

Obzvlášť aktívny bol počas pandémie koronavírusu. Svoje zážitky zdieľal so svojimi fanúšikmi a neraz vyčaril úsmev na ich tvári. Napríklad im radil, ako vstať z postele.

  • 1. Prebudiť sa
  • 2. Vziať telefón
  • 3. Pozerať sa 72 minút do obrazovky
  • 4. Vdýchnuť
  • 5. Vstať z postele

„A raz za čas skúste preskočiť fázy dve až štyri,“ napísal na Twitteri.

Neustále niečo vymýšľa, stále nad niečím špekuluje. „A hlavne chcem zamestnávať svoj mozog. Naučiť sa nový jazyk a vylepšiť svoje kuchárske umenie. Existuje množstvo videí, ktoré pomáhajú. Snažím sa čo najviac vylepšiť svoje účty na sociálnych sieťach. Tiež experimentujem s novými spôsobmi, ako upravovať svoje videá, aby som bavil fanúšikov,“ vysvetľuje.

Rusa hrubo urazil

Lenže Tsitsipas je aj výmyselník. Jeden deň sú sociálne siete jeho záľubou, druhý ich zasa hodí za hlavu. „Je to najlepší spôsob, ako sa zamerať výlučne na svoju rodinu a blízkych namiesto toho, aby som svoj čas obetoval ľuďom, ktorých vôbec nepoznám. Zároveň si chcem udržať súkromie mimo dosahu verejnosti,“ vysvetlil tisíckam svojich fanúšikov.

Tak si teda vyberte…

Tsitsipas tvrdí, že na okruhu nemá priateľov, ale presnejšie by azda bolo, že má viacero nepriateľov. Paradoxne, sú medzi nimi takí, s ktorými má niečo spoločné – ruský pôvod. Pochytil sa už s Daniilom Medvedevom ale aj s Alexandrom Zverevom.

Po zápase v Miami mal s Medvedevom nepríjemný konflikt. Tsitsipas pri sieti údajne nazval Moskovčana „nudným ruským hov.om“. Samozrejme, že to nezostalo bez odvety. Medvedev si žiadal vysvetlenie a neskôr aj ospravedlnenie.

Nedočkal sa ničoho.

„Bol som nahnevaný a povedal som niečo, čo som spätne oľutoval. Je to však za mnou, už dávno som na to zabudol. Priznávam, náš vzťah nepatrí na okruhu ATP k tým najlepším. Nemôžete mať každého rád. Netvrdím, že ho neznášam, ale na večeru spolu nepôjdeme,“ vysvetlil novinárom svoj postoj.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Stefanos Tsitsipas #Australian Open 2023