Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Na Djokoviča čaká hašterivý filozof. Tsitsipas sa tvári, že čo bolo (ne)bolo

Ďakujem, Fortnite už nie

Stefanos vraví, že tento dramatický zážitok ho navždy poznačil. Odvtedy sa vraj nebojí. „Na kurte vidím všetko inak a nemám žiadny strach. Ten deň mi pomohol uvedomiť si veci o mojom živote. Pochopiť, čo je tenis. Navždy si to zapamätám.“

Tsitsipas, hoci jeho matka je Ruska, po otcovi v sebe nezaprie Gréka. Zmysel pre filozofiu. Chuť zafilozofovať si. Aj po semifinále s Karenom Chačanovom naznačil, že vo svete tenisu, medzi hráčmi na ATP Tour, nemá žiadnych priateľov. Má iné záujmy. Je jednoduché iný.

Napríklad má rád vodné športy, natáčanie videí, prírodu, ale aj modeling. Pred mnohými rokmi začal na svojom Youtube kanáli zverejňovať videá zo svojich ciest, ktoré si sám režíruje aj strihá.

„Tenisti sú celý rok na cestách, ďaleko od domovov a nie je to ľahké. Tenis aj cestovanie tu však budú vždy, tak prečo nemať so sebou hobby a nebyť šťastný?“ vysvetľoval pre New York Times.

Aj vám sa zdá, že tento Aténčan je veľký sympaťák? A možno aj je, no medzi tenistami je tento názor veľmi ojedinelý.

Keď na svojom twitterovom účte napísal, že „je neuveriteľné, koľko rôznych zvukov môžete počuť počas prechádzky New Yorkom. Zatvorte oči a vnímajte to,“ zožal aj posmech.

A ktože sa to ozval? Austrálčan s gréckymi koreňmi, Nick Kyrgios. „Da fuq,“ odpovedal. Aj keď príspevok neskôr zmazal, tento neslušný výraz sa dostal do Tsitsipasových uší.

„Úprimne, všetci vieme, kto je Kyrgios. Chápem, že niektorí ľudia vnímajú veci, ktoré robím, či statusy, ktoré píšem, ako čudácke. Nuž, je to niečo iné, ako sedieť celé dni pred videohrami,“ poukazoval na Kyrgiosovu záľubu.

„Ja radšej idem von a tvorím. Nevidím zmysel vo videohrách – tiež som sa im kedysi venoval, ale tomu je už koniec,“ dodal hráč, ktorý okrem gréčtiny ovláda aj anglický a ruský jazyk.

Predtým však aj Tsitsipas trávil hodiny s ovládačom v ruke. Tréningový stereotyp prekladal po celom svete obľúbenou strieľačkkou Fortnite. „Už v tom nevidím zmysel, radšej sa pôjdem prejsť,“ dopĺňa tenista s vizážou legendárneho Björna Borga. Rovnako ako švédska legenda, aj on nosí v dlhých vlasoch čelenku.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Stefanos Tsitsipas #Australian Open 2023