Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sobolenková sa teší na finále: Hrala som výborný tenis

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková bude súperkou Kazašky Jeleny Rybakinovej vo finále ženskej dvojhry na Australian Open v Melbourne.

26.01.2023 11:34
Jelena Rybakinová Foto:
Jelena Rybakinová v semifinále Australian Open.
debata

V druhom štvrtkovom semifinále zdolala v pozícii nasadenej päťky Poľku Magdu Linetteovú 7:6 (1), 6:2. V sobotu bude bojovať o prvý singlový grandslamový titul.

V zápase medzi Sobolenkovou a Linetteovou videli diváci od začiatku kvalitný tenis plný razantných výmen od základnej čiary.

Bieloruska prehrávala 0:2, no následne otočila na 3:2 a o prvom sete rozhodol tajbrejk. V ňom dominovala Sobolenková, ktorá dovolila uhrať súperke iba jediný bod.

Bieloruska ťažila z kvalitného podania, po ktorom dokázala Linetteovú zatlačiť do defenzívy. V druhom dejstve si Sobolenková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

djokovič koláž Čítajte viac Veci, ktoré o ňom neviete. Djokovič odmietol Britániu, nahneval i vlastných

V tomto roku ťahá 10-zápasovú víťaznú šnúru, pričom ešte nestratila ani set. Na začiatku sezóny triumfovala na turnaji WTA v Adelaide.

"Som nadšená, že som zvíťazila a postúpila do finále Australian Open. Magda podala skvelý výkon. Ďakujem všetkým, ktorí zostali takto dlho v Aréne Roda Lavera, atmosféra bola fantastická. Nezačala som najlepšie, ale v tajbrejku som našla správny rytmus.

Išla som si po víťazné údery a hrala som výborný tenis. Už sa teším na finále. Jelena je úžasná tenistka, hrá super agresívne, vyhrala už grandslamový turnaj. Bude to boj," uviedla Sobolenková v pozápasovom rozhovore.

Ženy – dvojhra – semifinále: Jelena Rybakinová (Kaz.-22) – Victoria Azarenková (Biel.-24) 7:6 (4), 6:3, Arina Sobolenková (Biel.-5) – Magda Linetteová (Poľ.) 7:6 (1), 6:2

Milovaný i nenávidený - hviezdny Novak Djokovič Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič je srbský tenista, všeobecne...
debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Jelena Rybakinová #Australian Open 2023