Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič rýpe, Nadal vracia úder. Srb je napojený na prístroje, Španiel pochybuje

Je naozaj zranený? Alebo bolesť len predstiera? Novak Djokovič počúva na Australian Open dookola tú istú otázku - len položenú inou formou.

27.01.2023 07:30
Collage Maker-26-Jan-2023-10.34-AM
debata (11)

Najväčší favorit prvého grandslamového turnaja sezóny nastupuje od úvodného zápasu na kurty s obväzom na ľavom stehne. Otvorene hovorí o tom, že zdravotne na tom nie je ideálne.

Keďže však Djokovič podáva takmer dokonalé výkony a drví jedného súpera za druhým, objavuje sa neustále mnoho pochybovačov, ktorí si myslia, že zranenie len predstiera.

Dvadsaťjedenásobný grandslamový šampión tak musí na každom stretnutí s novinármi čeliť atakom, ako na tom naozaj je.

Milovaný i nenávidený - hviezdny Novak Djokovič Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič je srbský tenista, všeobecne...

Naposledy, po víťaznom štvrťfinále s Andrejom Rubľovom, to už nevydržal a ostro sa ohradil.

„Keď nehrám tenis, som napojený na prístroje a len rehabilitujem. Počas voľných dní ani netrénujem, musím ísť na to rozumne,“ odpovedal belehradský rodák.

Z jeho prejavu je zrejmé, že pochybovačné poznámky ho znervózňujú. Pritom už predminulý rok bol v podobnej situácii, keď deviatemu titulu z Melbourne dokráčal napriek natrhnutému brušnému svalu.

„Niektorí ľudia mi neveria, čo je zaujímavé. Keď je zranený niekto iný, a vy viete, koho myslím, je za chudáka. Ja si však podľa mnohých len vymýšľam,“ odkázal Djokovič.

Z Rusko fanúšik Čítajte viac Agresívni Rusi robia problémy. Fotili sa s otcom Djokoviča, ten dostal po prstoch

Týmito slovami jednoznačne poukázal na svojho dlhoročného rivala – Rafaela Nadala. Španiel si počas kariéry prešiel neúrekom zranení, kvôli jednému z nich sa pre neho skončila cesta Australian Open už v druhom kole.

Djokovičove poznámky neunikli pozornosti jeho tábora. Ako prvý zareagoval Toni Nadal, strýko a takmer celoživotný tréner svojho synovca.

„Viem, že Novak poukazoval na Rafu. Myslím si, že existuje istá kontroverzia medzi jeho výkonmi a opakovanými vyjadreniami o možnom zranení,“ uviedol Nadal.

Novak Djokovič Čítajte viac Predstiera Djokovič zranenie stehna? Favorit na titul sa bráni

Nech už je pravda o Djokovičovom zdravotnom stave akákoľvek, jedno je isté: niekdajšia svetová jednotka je v Melbourne dosiaľ absolútne suverénna a od jubilejného desiateho titulu z Australian a Open a celkovo 22. grandslamového ju delia už len dva kroky.

Ten predposledný môže urobiť už v piatok, keď sa v semifinále vzoprie americkému prekvapeniu Tommymu Paulovi. Tento súboj môžete sledovať aj v našom online prenose.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Toni Nadal #Australian Open 2023