Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Agresívni Rusi robia problémy. Fotili sa s otcom Djokoviča, ten dostal po prstoch

Polícia v Melbourne informovala, že počas zápasu Novak Djokovič - Andrej Rubľov na Australian Open riešila niekoľko konfliktov s agresívnymi ruskými fanúšikmi.

26.01.2023 08:41
Z Rusko fanúšik Foto:
Fanúšik má oblečené tričko s písmenom "Z" počas srbsko-ruského zápasu Novak Djokovič - Andrej Rubľov na AO 2023.
debata (106)

Počas srbsko-ruského súboja, v ktorom dominoval Djokovič a presvedčivo postúpil do semifinále, sa v hľadisku objavilo niekoľko symbolov, ktoré podporujú krvavú ruskú agresiu na Ukrajine.

Nechýbal muž v tričku s písmenom „Z“, čo je symbol ruských vojakov, ktorí bojujú v „špeciálnej vojenskej operácii“ prezidenta Vladimira Putina.

djokovič koláž Čítajte viac Veci, ktoré o ňom neviete. Djokovič odmietol Britániu, nahneval i vlastných

Tričko mal pôvodne oblečené pod futbalovým dresom a keď ho bezpečnostná služba upozornila, že politické prejavy sú v hľadisku zakázané, začal sa správať agresívne.

Tenisový novinár Tumaini Carayol zverejnil na twitteri video spred Arény Roda Lavera, na ktorom je vidieť ruských fanúšikov v spoločnosti srbských priaznivcov, ako mávajú vlajkami s podobizňou Putina a spievajú proruské chorály.

Pozrite si video:

„Srbi sa správali slušne, ale Rusi nie. Je hanba, že takýchto ľudia pustia na tenis,“ napísal jeden z fanúšikov, ktorý videl incidenty v hľadisku.

„Polícia predviedla štyroch fanúšikov, ktorí propagovali zakázané politické symboly a vojnovú propagandu. Komfort a bezpečnosť divákov ja naším prvoradým cieľom,“ uviedla polícia štátu Victoria.

Djokovič v zápase zdolal Rubľova hladko 6:1, 6:2, 6:4, v semifinále ho vyzve Američan Tommy Paul.

Do problémov sa dostal jeho otec Srdjan. Po zápase sa fotil s ruskými fanúšikmi, ktorí mali so sebou nacionalistické a ruské vlajky, ktoré sú na Australian Open zakázané.

Martin Kližan, Novak Djokovič Čítajte viac Kližan o Djokovičovi: Na sieti je slabší, no príde tam len dvakrát - kvôli žrebu a podať si s vami ruku

Tennis Australia, ktorý je organizátorom prvého grandslamu v sezóne, vydal upozornenie pre hráčov a ich tímy, aby sa vyhli konfliktným situáciám, ktoré by mohli byť považované za provokáciu.

„Hráčom a ich tímom boli pripomenuté nariadenia o zakázaných vlajkách a symboloch na Australian Open 2023. Snažíme sa predísť situáciám, ktoré môže negatívne ovplyvniť športové dianie,“ píše sa v stanovisku.

Milovaný i nenávidený - hviezdny Novak Djokovič Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič je srbský tenista, všeobecne...
106 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #tenis #Novak Djokovič #vojna na Ukrajine