Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suverénne do semifinále. Dnes sa hralo podľa mojich nôt, tešil sa Djokovič

Srbský tenista Novak Djokovič a Američan Tommy Paul sa stretnú v druhom semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

25.01.2023 08:36 , aktualizované: 12:10
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič (vpravo) s Andrejom Rubľovom po jednoznačnom štvrťfinálovom zápase.
debata (5)

Djokovič v pozícii nasadenej štvorky zdolal v stredajšom štvrťfinále päťku „pavúka“ Rusa Andreja Rubľova hladko 6:1, 6:2, 6:4. Paul zvíťazil nad svojím krajanom Benom Sheltonom 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4 a dosiahol životný úspech.

Djokovič stále živí šancu na zisk 22. grandslamového titulu a vyrovnanie rekordu Španiela Rafaela Nadala. Proti Rubľovovi v prvom sete na dvorci dominoval, dokázal súpera pretlačiť v dlhých výmenách a robil minimum nevynútených chýb.

V druhom dejstve za stavu 2:2 sa Rubľov dostal k dvom brejkbalom, no nevyužil ich, čo ho rozhodilo. V ďalších minútach trikrát za sebou prišiel o servis a uľahčil Djokovičovi cestu k víťazstvu.

Magda Linetteová Čítajte viac Narazila na poľské prekvapenie. Plíšková trofej v Melbourne nezíska

Srb premenil v treťom sete za stavu 5:4 hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Rubľovom na 3:1. Na harde s ním ešte nestratil ani set.

"Prvé dva sety boli oveľa vyrovnanejšie ako ukazuje konečný výsledok. Andrej je jeden z najrýchlejších tenistov na okruhu ATP, dnes sa však hralo podľa mojich nôt.

Podmienky boli iné ako v uplynulých dňoch, fúkal vietor, no dokázal som sa adaptovať. Diváci pri televíznych obrazovkách to možno nevideli, no musel som zmeniť nadhod a snažiť sa viac otvárať kurt, čo mi vychádzalo," neskrýval spokojnosť deväťnásobný melbournsky šampión.

Paul postúpil do svojho prvého grandslamového semifinále.

"Hrať prvý zápas v aréne Roda Lavera a postúpiť do semifinále Australian Open, to je ako sen. Som nadšený a teším sa na piatkový duel bez ohľadu na to, kto bude môj super. Chcem si to užiť.

Dnes to bol ťažký zápas, v dôležitých momentoch ma podržalo podanie. Ben hral prvýkrát mimo územia USA a hneď postúpil do grandslamového štvrťfinále. Zaslúži si uznanie, určite o ňom ešte budeme počuť," uviedol Paul v pozápasovom rozhovore s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom.

Muži – dvojhra – štvrťfinále:
Novak Djokovič (Srb.-4) – Andrej Rubľov (Rus.-5) 6:1, 6:2, 6:4, Tommy Paul (USA) – Ben Shelton (USA) 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4

Otec aj intelektuál. Kto je Karen Chačanov? Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Prvýkrát sa ukázal v Paríži
Začiatkom...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Tommy Paul #Australian Open 2023 #Ben Shelton