Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozprávka Kordu sa skončila. Štyria semifinalisti v Melbourne sú známi

Ruský tenista Karen Chačanov a Grék Stefanos Tsitsipas sa stretnú v úvodnom semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

24.01.2023 07:27 , aktualizované: 14:06
Sebastian Korda a Karen Chačanov. Foto: ,
Sebastian Korda (vpravo) skrečoval štvrťfinálový súboj na Australian Open proti Karenovi Chačanovovi.
debata (4)

Chačanov viedol v utorkovom štvrťfinále v pozícii nasadenej osemnástky nad Američanom Sebastianom Kordom 7:6 (5!, 6:3, 3:0, keď jeho súper zápas skrečoval pre zranenie zápästia. Tsitsipas ako turnajová trojka zdolal Čecha Jiřího Lehečku 6:3, 7:6 (2), 6:4.

Chačanov postúpil do druhého grandslamového semifinále za sebou, vlani bol medzi elitným kvartetom na US Open. Korda do stavu 3:3 v druhom sete držal krok so strieborným olympijským medailistom z OH 2020 v Tokiu Potom však požiadal o lekárske ošetrenie a po návrate na kurt už nezískal ani gem.

Sebastian Korda Čítajte viac Korda je Čech v americkom obale. Kto vyhnal ruského „medveďa“ z Austrálie?

V treťom sete za nepriaznivého stavu zápas vzdal. V Melbourne tak nenapodobní svojho otca Petra Kordu, ktorý v roku 1998 triumfoval v mužskom singli.

„Do určitého bodu to bol veľmi vyrovnaný zápas, pravá bitka. Vedel som, že Sebastian je v skvelej forme, veď zdolal hladko v troch setoch môjho kamaráta Daniila Medvedeva a v maratóne aj Huberta Hurkacza. Som veľmi spokojný s výkonmi, ktoré predvádzam v Melbourne. Teším sa, že na Australian Open si prvýkrát zahrám v semifinále,“ uviedol Chačanov pre akreditované médiá.

Tsitsipas si v prvom sete duelu s Lehečkom vďaka rýchlemu brejku vybudoval rozhodujúci náskok 3:0. Na začiatku druhého dejstva mal 21-ročný Čech päť brejkbalov, no ani jeden nevyužil, čo bol jeden zo zlomových momentov zápasu.

Rafael Nadal Čítajte viac Jeho dni sú vraj spočítané. Blíži sa najťažší boj, Nadalov posledný výstrel

V tajbrejku získal iba dve loptičky. V treťom sete za stavu 5:4 Tsitsipas zobral Lehečkovi podanie a po štvrtý raz v kariére postúpil do semifinále úvodného podujatia veľkej štvorky.

„V dôležitých momentoch som našiel správne riešenia. Jiří odohral skvelý turnaj a do budúcna mu želám iba to najlepšie, vyradil troch nasadených hráčov. Musel som podať maximálny výkon, aby som ho zdolal. V Austrálii sa mi hrá dobre, fanúšikovia sú veľmi žičliví. Cítim sa tu ako doma. Urobím všetko pre to, aby som postúpil do svojho prvého melbournskeho finále,“ povedal v pozápasovom rozhovore Tsitsipas, ktorý má s Chačanovom priaznivú bilanciu 5:0

Rafael Nadal Čítajte viac Jeho dni sú vraj spočítané. Blíži sa najťažší boj, Nadalov posledný výstrel

Medzi ženami sa medzi kvarteto najlepších ako prvá dostala kazašská tenistka Jelena Rybakinová. Vlaňajšia wimbledonská šampiónka zdolala vo štvrťfinále v pozícii nasadenej dvadsaťdvojky sedemnástku „pavúka“ Lotyšku Jelenu Ostapenkovú 6:2, 6:4.

V dueli o postup do finále nastúpi proti Bieloruske Victorii Azarenkovej. Dvojnásobná šampiónka z rokov 2013 a 2012 vyradila tretiu nasadenú Američanku Jessicu Pegulovú 6:4, 6:1.

Andrej Rubľov. Čítajte viac Ukrajinská vlajka pred tvárou Rubľova. Reakcia Rusa prekvapila

Rybakinová, ktorá v osemfinále vyradila najvyššie nasadenú Poľku Igu Swiatekovú, v zápase s Ostapenkovou ťažila z kvalitného podania. Vďaka piatemu esu premenila v poradí piaty mečbal.

„V záverečnom geme som bola nervózna, dokázala som však udržať na uzde svoje emócie. Podmienky sa po zatiahnutí strechy v aréne Roda Lavera zmenili. V Melbourne však treba s tým vždy rátať, že počasie sa v priebehu dňa mení,“ uviedla Rybakinová v prvom pozápasovom interview.

Azarenková odplatila Pegulovej prehru z 1. kola Australian Open z roku 2021. Američanke nevychádzalo prvé podania a spravila až 31 nevynútených chýb.

„Vedela som, že ak chcem proti Jessice uspieť, musím predviesť svoj najlepší tenis. Som hrdá na to, ako som dokázala splniť herný plán. Bola som trochu nervózna, veď v hľadisku sedel Rod Laver, no zvládla som to. Mala som navrch vo výmenách,“ pochvaľovala si Bieloruska,

muži – dvojhra – štvrťfinále:
Karen Chačanov (Rus.-18) – Sebastian Korda (USA- 7:6 (5), 6:3, 3:0 – skreč

ženy – dvojhra – štvrťfinále:
Victoria Azarenková (Biel.-24) – Jessica Pegulová (USA-3) 6:4, 6:1, Jelena Rybakinová (Kaz.-22) – Jelena Ostapenková (Lot.-17) 6:2, 6:4

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Melbourne #Karen Chačanov #Jelena Rybakinová