Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neuhrali ani set. Svetová jednotka trofej nezíska, padla aj americká hviezdička

Poľská tenistka Iga Swiateková nezíska na tohtoročnom Australian Open štvrtý grandslamový titul v kariére. V osemfinále v pozícii nasadenej jednotky prehrala v Melbourne s vlaňajšou wimbledonskou šampiónkou Jelenou Rybakinovou z Kazachstanu 4:6, 4:6.

22.01.2023 06:08 , aktualizované: 16:49
Iga Swiateková Foto: ,
Iga Swiateková počas osemfinálového zápasu Australian Open.
debata (4)

"V dôležitých momentoch som hrala dobre. Pred zápasom som bola nervózna, no po pár minútach to zo mňa opadlo. Nie som hráčka, ktorá v zápase ukazuje priveľa emócií.

Môj tréner mi prizvukuje, že by som ich mala dať najavo viac, možno to postupne príde. Stále sa učím," uviedla 23-ročná Rybakinová pre akreditované médiá.

Swiateková priznala, že do loptičiek udierala s príliš veľkou razanciou, z čoho pramenili nevynútené chyby.

„Príliš som tlačila na pílu, nezachovala som si chladnú hlavu. Musím zmeniť prístup ku grandslamovým turnajom,“ povedala dvojnásobná víťazka Roland Garros a vlaňajšia šampiónka Us Open.

Novak Djokovič Čítajte aj Djokovič prekonal krízu, Murray končí. Rubľov vyškolil Evansa, ktorý mu pomohol gestom

Rybakinovej štvrťfinálovou súperkou bude Lotyška Jelena Ostapenková. Nasadená sedemnástka zdolala turnajovú sedmičku Američanku Cori Gauffovú 7:5, 6:3.

Maximom talentovanej americkej hráčky na podujatiach veľkej štvorky tak zostáva finále z minuloročného Roland Garros.

Najvyššie nasadenou hráčkou v „pavúku“ ženskej dvojhry zostáva Američanka Jessica Pegulová. Nasadená trojka si v osemfinále poradila so šampiónkou Roland Garros z roku 2021 Češkou Barborou Krejčíkovou 7:5, 6:2.

„Počas celého zápasu som kvalitne podávala. V prvom sete som si vypracovala množstvo brejkbalov, ktoré som nevyužila. Zvládla som však koncovku a druhé dejstvo bolo už v mojej réžii,“ neskrývala spokojnosť Pegulová, ktorá vo štvrťfinále nastúpi proti Bieloruske Victorii Azarenkovej nasadenej ako číslo 24.

Dvojnásobná víťazka z Melbourne zdolala Číňanku Ču Lin 4:6, 6:1, 6:4.

Jiří Lehečka Čítajte aj Český zázrak pomstil slovenského parťáka. Obrat predviedol aj Korda

Ženy – dvojhra – osemfinále:

Victoria Azarenková (Biel.-24) – Ču Lin (Čína) 4:6, 6:1, 6:4, Jessica Pegulová (USA-3) – Barbora Krejčiková (ČR-20) 7:5, 6:2, Jelena Rybakinová (Kaz.-22) – Iga Swiateková (Poľ.-1) 6:4, 6:4, Jelena Ostapenková (Lot.-17) – Cori Gauffová (USA-7) 7:5, 6:3

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Iga Swiateková