Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinská vlajka pred tvárou Rubľova. Reakcia Rusa prekvapila

Ukrajinský priaznivci sa postarali o rozruch v zápase 2. kola grandslamového Australian Open. Svoju aktivitu namierili na ruského tenistu Andreja Rubľova, ktorý po triumfe nad Fínom Emilom Ruusuvuorim postúpil do 3. kola.

19.01.2023 17:00
Andrej Rubľov. Foto:
Andrej Rubľov počas zápasu 2. kola na Australian Open.
debata (90)

Duel medzi ruským a fínskym tenistom poznačila nezvyčajná scéna. V jednom momente, keď stál Rubľov čelom k tribúne, zodvihli priaznivci ukrajinskú vlajku namierenú na pohľad ruského hráča.

Rubľova ich aktivita nevyprovokovala, ako možno očakávali, a nemal s tým žiadny problém. Dokonca samotný rozhodca chcel požiadať priaznivcov o stiahnutie vlajky. Na to zasiahol Rus a povedal: „Všetko je v poriadku, neodstraňujte vlajku.“

Kontroverzie s vlajkami sú na Australian Open na dennom poriadku. Hneď v prvý deň turnaja totiž prišli počas zápasu ženskej dvojhry podporiť Rusi Kamillu Rachimovovú, ktoré prehrala v úvodnom kole s Ukrajinkou Katerynou Baindlovou. Na tribúne vyvesili ruskú vlajku a mali oblečenie s ruskými motívmi.

Na druhý deň, aj po výzve ukrajinského veľvyslanca v Austrálii, zaviedli organizátori prvého grandslamového turnaja roka s okamžitou platnosťou zákaz používania ruských a bieloruských vlajok v areáli v Melbourne Parku.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.

© Autorské práva vyhradené

90 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Australian Open #Andrej Rubľov #vojna na Ukrajine