Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordér Nadal si od tenisu oddýchne. Mimo hry bude niekoľko týždňov

Španielsky tenista Rafael Nadal si v stredajšom neúspešnom zápase 2. kola dvojhry mužov na Australian Open 2023 v Melbourne proti Američanovi Mackenziemu McDonaldovi zranil ľavý ohýbač bedrového kĺbu a podľa jeho manažéra si nezahrá šesť až osem týždňov.

19.01.2023 11:57
Rafael Nadal Foto:
Rafael Nadal v zápase 1. kola Australian Open 2023.
debata (18)

Ukázalo to štvrtkové vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Tridsaťšesťročný rekordér v počte grandslamových triumfov sa vráti domov do Španielska, kde bude oddychovať.

Nadal iba druhýkrát v kariére nepostúpil do 3. kola dvojhry na Australian Open, ako nasadená jednotka a obhajca prvenstva prehral s McDonaldom za 146 minút 4:6, 4:6, 5:7.

Anna Karolína Schmiedlová. Čítajte viac Australian Open bez Slovákov. V 2. kole skončila aj Schmiedlová

Cez 2. kolo dvojhry v Melbourne neprešiel už len v roku 2016, keď už v 1. kole podľahol krajanovi Fernandovi Verdascovi. Od prehry vo 4. kole US Open v New Yorku v septembri minulého roka neuspel v siedmich z doterajších deviatich zápasov.

„Prešiel som si týmto procesom už príliš veľakrát v mojej kariére a myslím si, že som pripravený v tom pokračovať. Nie je to však jednoduché, o tom niet pochýb. Niekedy je to frustrujúce a je ťažké prijať to. Niekedy som už unavený z tých zranení,“ povedal Nadal o svojich zdravotných problémoch, ktoré ho trápia už niekoľko rokov.

Krásne polovičky svetových tenistov Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Krásne partnerky svetových tenistov.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #Rafael Nadal