Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruská vlajka naštvala Ukrajincov. Veľvyslanec: Dôrazne to odsudzujem

Ukrajinský veľvyslanec v Austrálii a na Novom Zélande Vasyl Myrošnyčenko upozornil organizátorov Australian Open na ruskú vlajku na tribúne v zápase 1. kola Australian Open.

16.01.2023 18:00
749941225 Foto:
Ruská vlajka v zápase 1. kola dvojhry žien na Australian Open.
debata (19)

Myrošnyčenko vyzval Tennis Australia, aby uplatňovala pravidlo neutrality po tom, čo v zápase medzi Kamillou Rakimovovou a Katerynou Baindlovou uvideli medzi divákmi ruskú vlajku.

Ruska Rakimová, tak ako jej krajania a tenisti z Bieloruska, môže na tenisovom turnaji súťažiť len v neutrálnej pozícii a aj na zápasovej grafike nemá pripevnenú vlajku.

Všetci ruskí a bieloruskí hráči nemôžu formálne reprezentovať svoje krajiny kvôli sankciám Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) kvôli účasti ich národov na invázii na Ukrajinu.

ITF je jednou z mála medzinárodných federácií, ktoré umožňujú súťažiť športovcom z týchto krajín, pričom odporúčania Medzinárodného olympijského výboru z 28. februára sú oveľa tvrdšie – požadujú neobmedzený zákaz vstupu všetkých funkcionárov a športovcov z krajiny.

„Dôrazne odsudzujem verejné vyvesenie ruskej vlajky počas dnešného zápasu ukrajinskej tenistky Kateryny Baindlovej na Australian Open. Vyzývam Tennis Australia, aby okamžite presadila svoju politiku „neutrálnej vlajky“," napísal Myrošnyčenko na Twitteri. Samotnom stretnutí sa napokon tešila z víťazstva tenistka z Ukrajiny po triumfe 7:5, 6:7, 6:1.

Krásna tenisová influencerka Rachel Stuhlmannová Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Rachel Stuhlmannová je v súčasnosti považovaná...

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #konflikt na Ukrajine #ruská vlajka