Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kyrgios o démonoch mladosti: Každý večer pil, manažér ho musel hľadať

Hranica medzi genialitou a šialenstvom je tenké. Na tenisových kurtoch to už roky potvrdzuje 27-ročný Austrálčan Nick Kyrgios. O ťažkých začiatkoch kariéry prehovoril v novom seriáli na Netflixe.

16.01.2023 09:30
Nick Kyrgios Foto: ,
27-ročný zlý chlapec svetového tenisu Nick Kyrgios.
debata

V piatok, čiže tri dni pred začiatkom Australian Open, zverejnil Netflix prvé časti z novej série Break Point o príbehoch zo zákulisia profesionálneho tenisu.

„Život sa mi vymkol spod kontroly, každý večer som pil,“ prezradil v dokumente vlaňajší finalista Wimbledonu. „Prvé štyri-päť rokov mojej kariéry bolo mimoriadne chaotických. Moje duševné zdravie sa zhoršovalo,“ uviedol Kyrgios.

Na temné obdobie vstupu medzi profesionálov si zaspomínal aj jeho manažér Daniel Horsfall. Život jeho klienta a dlhoročného kamaráta sa vymkol spod kontroly aj počas turnajov.

Svetové tenistky v bikinách Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Anna Bondarová - Maďarsko

„Mal som jeho polohu v mobile a niekedy som musel ráno kontrolovať, kde sa nachádza,“ skonštatoval Horsfall s tým, že sa to stávalo aj krátko pred turnajovým zápasom.

Kyrgios mal byť nástupcom končiacich velikánov svetového tenisu Rogera Federera, Rafaela Nadala a Novaka Djokoviča. No nezvládol veľký tlak, ktorý spustilo jeho senzačné víťazstvo nad Nadalom na Wimbledone 2014, keď mal 19 rokov. „Od toho dňa boli očakávania, že budem ďalším tenisovým velikánom, obrovské,“ povedal Austrálčan.

Rafael Nadal Čítajte viac Ako jeho priateľ Federer... Nadal vraj po Roland Garros skončí s tenisom

Producenti mu v novom seriáli venovali hneď prvú časť s názvom Samotár. Kamery s ním boli počas vlaňajšieho Australian Open, počas ktorého sa stal spolu s krajanom Thanasim Kokkinakisom senzačným víťazom mužskej štvorhry.

Austrálsky tenista sa napokon odhlásil z úvodného grandslamového turnaja roka Australian Open pre zranenie kolena. Vlaňajší wimbledonský finalista mal v utorok nastúpiť v prvom kole dvojhry proti Rusovi Romanovi Saffjulinovi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Australian Open #Melbourne #Nick Kyrgios