Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Varovanie od šéfa: Toho, kto bude na Djokoviča pískať, vykopneme

Srbský tenista Novak Djokovič sa na budúci týždeň vráti na grandslamový turnaj v Melbourne po tom, čo bol v predvečer minuloročného turnaja deportovaný pre svoj postoj k očkovaniu proti Covidu.

11.01.2023 21:50
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata

Jeho deportácia vtedy rozdelila názory v meste, ktoré v čase vrcholiacej pandémie prežilo jedny z najdlhších blokád na svete.

Ako rodáka z Belehradu ľudia v Melbourne tentoraz prijmú, sa ešte len uvidí…

35-ročného hráča však minulý týždeň srdečne privítali na turnaji Adelaide International, pričom austrálsky dav stál za ním. A Djokovič vyhral turnaj.

Riaditeľ turnaja prvého grandslamového turnaja sezóny – Australian Open – Craig Tiley pre denník Herald Sun povedal, že fanúšikovia, ktorí sa budú Djokovičovi posmievať alebo ho inak drśždiť, nebudú na podujatí nijako tolerovaní.

„Ak narušia pôžitok niekoho iného – bum, sú mimo. Nechceme, aby boli na tomto mieste. Môžu zostať mimo, inak ich vyhodíme,“ povedal.

17. Djokovič Čítajte viac Vypredané za hodinu! Austrálčania šalejú, vykúpili Djokovičov tréning

Tiley vyzval fanúšikov, aby srbskú hviezdu rešpektovali.

Australian Open sa začína v pondelok, ale Djokovičov návrat do Melbourne Parku sa uskutoční už v piatok v exhibičnom zápase s Nickom Kyrgiosom vo vypredanej aréne Roda Lavera.

Trojnásobný grandslamový šampión Andy Murray je presvedčený, že Djokovičovi publikum preukáže rešpekt, ktorý si zaslúži. „Nerád vidím, ako hráčov vypískajú, nie je to príjemný pocit, keď sa to stane,“ povedal na Kooyong Classic v Melbourne.

„Novak získal veľkú podporu v Adelaide, som si istý, že to tak bude aj v Melbourne,“ doplnil.

Djokovič, jeden z najúspešnejších mužských hráčov všetkých čias, v Adelaide povedal, že podpora, ktorú tam dostal, bola „niečo, čo som v živote nezažil príliš veľakrát“.

„Určite to bolo ako hrať doma,“ dodal.

Hon na Djokoviča vs. triumfálny návrat Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Rok 2022: 4. januára Novak Djokovič informoval...
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open 2023