Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez svetovej jednotky. Zranenie odstavilo Španiela z Australian Open

Prvý hráč svetového rebríčka, Španiel Carlos Alcaraz, musí pre zranenie pravej nohy vynechať úvodný grandslamový turnaj sezóny Australian Open.

07.01.2023 07:52
Carlos Alcaraz Foto:
Carlos Alcaraz.
debata (1)

Devätnásťročný tenista oznámil na sociálnych sieťach, že si počas tréningu poškodil zadný stehenný sval. „Vo vrcholiacej fáze prípravy som sa zranil pri náhodnom a neprirodzenom pohybu v tréningu. Pracoval som tvrdo, aby som sa dostal do najlepšej formy a je to pre mňa ťažká chvíľa,“ napísal Alcaraz.

Víťaz vlaňajšieho US Open tak nebude môcť vylepšiť svoje doterajšie maximum v Melbourne, ktorým je účasť v treťom kole z minulého roka. „Musím byť optimista, uzdraviť sa a pozerať sa dopredu. Australian Open, uvidíme sa v roku 2024,“ dodal Španiel.

Australia Adelaide Tennis Čítajte viac Vajda sa vrátil k Djokovičovi! Srbskí fanúšikovia ostali zo záberov v šoku

Spomínané vlaňajšie tretie kolo bolo jeho najhorším výsledkom zo všetkých štyroch grandslamových turnajov. Vo Wimbledone postúpil do 4. kola, na French Open bol v štvrťfinále a v New Yorku nenašiel premožiteľa a stal sa najmladšou svetovou jednotkou v histórii.

Nový rok pre Alcaraza začal podobne nešťastne, ako záver toho minulého. Kvôli zraneniu brušný svalov prišiel o účasť na Turnaji majstrov aj o finálový turnaj Davisovho pohára.

Krásna tenisová influencerka Rachel Stuhlmannová Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Rachel Stuhlmannová je v súčasnosti považovaná...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Australian Open #Carlos Alcaraz