Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štedré odmeny pre tenistov v Melbourne. Aj najhorší zarobia desaťtisíce

Tenisti na grandslamovom turnaji Australian Open 2023 (16.-29. januára) dostanú na odmenách rekordných takmer 49 miliónov eur, teda o 3,4 percenta viac ako v tohtoročnej edícii.

29.12.2022 16:30
Rafael Nadal Foto:
Posledným víťazom Australian Open je Rafael Nadal.
debata (5)

Víťazi mužskej a ženskej dvojhry si odnesú šeky na 1,9 mil. eur. Celková dotácia austrálskych podujatí vrátane prípravných turnajov ako United Cup prvýkrát v histórii presiahne úroveň 63 miliónov eur.

„Pre pokračujúci úspech austrálskeho tenisového leta je rozhodujúce, aby sme poskytli silné a relevantné herné príležitosti a zabezpečili, že najlepší hráči na svete budú primerane odmenení,“ povedal riaditeľ turnaja Craig Tiley podľa agentúry AFP.

Australia Adelaide Tennis Čítajte viac Na to sa nedá zabudnúť. Djokovič sa v Austrálii vyjadril k deportácii

Najvyššieho nárastu sa dočkali prémie v úvode turnaja. „Zvýšili sme peňažné odmeny už od kvalifikácie, s výrazným nárastom v úvodných kolách. Tie významné pomáhajú hráčom investovať do ich vlastnej kariéry a v mnohých prípadoch sa pripraviť na úspech počas celého roka,“ skonštatoval Tiley.

Už len za účasť v hlavnej súťaži Australian Open dostane každý hráč takmer 68.000 eur, za postup do 2. kola je vypísaná odmena 101.000 eur.

Krásna tenisová influencerka Rachel Stuhlmannová Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Rachel Stuhlmannová je v súčasnosti považovaná...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Australian Open #Melbourne