Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráča svetovej stovky suspendovali. Je podozrivý z užívania dopingu

Medzinárodná agentúra pre integritu tenisu (ITIA) v piatok oznámila, že poľský tenista a 77. hráč rebríčka Kamil Majchrzak bol po niekoľkých pozitívnych testoch predbežne suspendovaný.

16.12.2022 20:56
Doping-Majchrzak Tennis Foto: ,
Kamil Majchrzak.
debata (1)

Majchrzak mal pozitívne výsledky testov zo septembrového turnaja Sofia Open a z októbrových podujatí Japan Opan a ATP Challenger Tour v Soule.

Ešte pred oficiálnym vyhlásením ITIA sa k pozitívnym nálezom prinzal na sociálnej sieti. Na Instagrame Majchrzak po poľsky napísal: „Nikdy som vedome nebral žiadnu zakázanú látku.“ Výsledok označil za veľký šok. „Začal som najťažší boj svojho života – boj, aby som dokázal svoju nevinu.“ Na akú látku mal pozitívny test, nespresnil.

Boris Becker. Čítajte viac Najkrajší vianočný darček. Becker je na slobode, čaká ho vyhostenie

Majchrzak je druhým najlepším tenistom v Poľsku za Hubertom Hurkaczom. Teraz môže požiadať o otvorenie a analýzu B-vzoriek. Počas dočasného pozastavenia činnosti sa hráč nemôže zúčastniť turnajov riadených ATP.

V posledných mesiacoch sa stalo niekoľko podobných prípadov. V októbri bola dočasne suspendovaná bývalá svetová jednotka Simona Halepová (31). Rumunka mala počas augustového US Open pozitívny test na zakázanú látku roxadustat.

07 Bouchardová Čítajte viac Zabudnite na tenis a prepad v rebríčku. Kráľovná bikín sa opäť ukázala

Koncom marca dostal španielsky veterán Fernando Verdasco (39) zákaz činnosti na dva mesiace po pozitívnom teste na látku metylfenidát na turnaji Challenger v Rio de Janeiro.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #doping škandál #Kamil Majchrzak