Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najkrajší vianočný darček. Becker je na slobode, čaká ho vyhostenie

Po ôsmich mesiacoch za mrežami sa vo štvrtok ráno dostal na slobodu tenisový šesťnásobný grandslamový šampión Nemec Boris Becker.

15.12.2022 15:34
Boris Becker. Foto:
Boris Becker na archívnej snímke.
debata (6)

V anglickom väzení bol od apríla, keďže súd v Londýne ho odsúdil na dva a pol roka za to, že nepriznal všetok svoj majetok po vyhlásení osobného bankrotu v roku 2017.

Bývalému nemeckému tenistovi hrozilo až sedem rokov väzenia. Na súde do poslednej chvíle popieral svoju vinu. Tvrdil, že spolupracoval s úradmi a dokonca ponúkol ako záruku svoj snubný prsteň.

Hviezdne tváre, ktoré boli alebo sú vo väzení Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Herečka Felicity Huffman.

Beckera teraz čaká deportácia z krajiny.

„Každý občan inej krajiny nepodmienečne odsúdený za trestný čin bude pri najbližšej možnej príležitostí vyhostený,“ informovali príslušné úrady, cituje ich web BBC.com.

„Je to najkrajší vianočný darček, aký som si mohla priať,“ cituje britský denník Sun Beckerovu 87-ročnú mamu Elviru, ktorá sa nevedela dočkať, keď bude „držať milovaného syna v náručí“.

Boris Becker Čítajte aj Beckerova mama sa po rozsudku zrútila. Najviac sa bojí jednej veci

Aktuálne 55-ročný Boris Becker, ktorý ukončil hráčsku kariéru v roku 1999, žil vo Veľkej Británii od roku 2012. V júni 2017 vyhlásil osobný bankrot, keďže nedokázal splácať hypotéku za nehnuteľnosť na španielskom ostrove Mallorca v hodnote viac ako 3,5 milióna eur.

Súd ho však uznal za vinného z toho, že rôznymi spôsobmi skrýval milióny eur, aby sa vyhol splácaniu dlhov. Becker čelil obvineniam z viac ako dvadsiatky porušení zákona v tomto smere, napokon ho odsúdili za štyri z nich.

Beckerov právny zástupca Jonathan Laidlaw obhajoval svojho klienta tým, že za nepriznané peniaze si neužíval luxusný život a použil ich na svoje deti, nájom a iné legálne výdavky a neplánoval ich nijako zhodnocovať.

John McEnroe a Boris Becker. Čítajte aj Velebí kriminálnika. McEnroe čelí kritike za podporu Beckerovi

Obhajca pred súdom povedal, že verejné poníženie je pre niekdajšieho tenistu dostatočným trestom. Žalobkyňa však trvala na tom, že Beckerovo protiprávne konanie bolo úmyselné, nečestné a že sa len snažil hodiť vinu na niekoho iného.

Becker sa pred súdom sťažoval na to, že rozvod s bývalou manželkou Barbarou Feltusovou v roku 2001 zahŕňal vysoké výživné na ich dvoch synov.

Obvinený bol z toho, že previedol peniaze na svoje niekdajšie manželky, okrem spomenutej Barbary aj na Sharlely „Lilly“ Kerssenbergovú.

Niekdajší výborný tenista podľa súdu nepriznal vlastníctvo nehnuteľností a tiež neodovzdal víťazné trofeje. Veľkej časti z uvedeného sa rodák z Leimenu zbavil v dražbách.

Najväčšie škandály v tenisovej histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Nikolaj Davydenko - Rusko, 2. augusta 2007...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Becker