Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Položí vládu tenista? Za jej pád vraj môže zahlasovať aj Krošlák

Do parlamentu sa dostal na kandidátke OĽANO, zároveň však patril aj medzi prvých poslancov najväčšej parlamentnej strany, ktorí sa vymedzili voči jej predsedovi Igorovi Matovičovi a z poslaneckého klubu vystúpili.

12.12.2022 23:22
krošlák Foto: ,
Ján Krošlák (ex-OĽANO) je bývalý úspešný tenista.
debata

Bývalý tenista Ján Krošlák teraz môže byť tým jazýčkom na váhach, ktorý dá definitívnu bodku za kabinetom Eduarda Hegera. Televízia Markíza vo svojom večernom spravodajstve uviedla, že podľa dvoch jej zdrojov vysloví nedôveru vláde aj niekdajší daviscupový reprezentant.

Ak by Krošlák za pád vlády naozaj zahlasoval, tak opozícia má istých 76 hlasov, čo by jej tesne stačilo na povalenie vlády. Či sa tak napokon stane, sa rozhodne v utorok. Predpokladá sa, že hlasovať sa bude po 11.00.

Prvé náznaky nespokojnosti v klube OĽANO dal Krošlák najavo už v marci 2021. Pod jeden zo statusov Igora Matoviča napísal: „Videl som veľa bojovníkov v živote, ale ty si skôr mimozemšťan,“ odkázal lídrovi hnitia víťaz dvoch ATP turnajov.

„Ako som už raz spomenul, na Slovensku pristál terminátor, ktorý mal zničiť Fica a potom seba. Akurát, že so sebadeštrukciou začal skôr, ako splnil prvú úlohu,“ povedal zasa inokedy.

O pol roka, teda v októbri 2021, definitívne z klubu OĽANO vystúpil. Pritom bývalá svetová 53-ka sa na kandidátku strany dostala pred voľbami na poslednú chvíľu, pôvodne s ňou počítali v strane SaS.

Ján Krošlák, Igor Matovič Čítajte viac Z kurtov do parlamentu. Matovič premenil tenistov na poslancov

Krošlák získal v marcových voľbách 2428 preferenčných krúžkov. „Pochopiteľne, mojím absolútnym záujmom zostane aj v parlamentných laviciach šport, preto by som uvítal pôsobenie vo výbore, ktorý sa ním priamo zaoberá. Rád by som sa však zúčastňoval aj na kontrole SIS a vecí súvisiacich s odhaľovaním korupcie na Slovensku,“ povedal nám po tom, ako sa ujal funkcie.

Je jedným z troch bývalých tenistov, ktorí sa dostali do parlamentu na kandidátke OĽANO. Okrem neho v ňom sedia aj Karol Kučera a Romana Tabak, ktorá už medzitým tiež z Matovičovej strany Matoviča odišla.

„Jednoducho (Kučera, pozn. red.) nevie pochopiť, že som odišiel od Igora Matoviča. V tomto bode zostane zrejme navždy zaseknutý. Bol fantastickým tenistom, možno, že vie hrať na gitare a trocha aj spievať. Ale po dvoch rokoch strávených v politike po jeho boku vnímam, že tam sa jeho kvality aj končia,“ rypol si Krošlák do niekdajšieho reprezentačného kolegu v rozhovore pre tenisovysvet.sk.

Ján Krošlák a Karol Kučera sa v roku 2000 takto... Foto: ACHIM SCHEIDEMANN / AFP / Profimedia
Ján Krošlák Ján Krošlák a Karol Kučera sa v roku 2000 takto tešili z úspechu v Düsseldorfe. Dnes spolu neprehovoria, politika ich rozdelila.

Na jar tohto roka sa Krošlák rozhodol kandidovať za šéfa Slovenského tenisového zväzu, v konkurencii Miloslava Mečířa (víťaza volieb) a Martina Kližana nezískal ani jeden hlas.

Tenisu sa dnes venuje jeho syn Jakub.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Krošlák