Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal sa rozlúčil s Turínom víťazne. Tretím semifinalistom sa stal Fritz

Španielsky tenista Rafael Nadal zdolal už istého semifinalistu a víťaza zelenej skupiny na turnaji majstrov Kaspera Ruuda 7:5, 7:5. Druhé miesto a pozíciu v kvartete najlepších získal Američan Taylor Fritz.

17.11.2022 16:06 , aktualizované: 18.11.2022 00:08
Rafael Nadal. Foto: ,
Recept na víťazstvo našiel Rafael Nadal na turnaji majstrov príliš neskoro.
debata

Po Ruudovi a Novakovi Djokovičovi v červenej skupine sa tak Fritz stal tretím semifinalistom turnaja majstrov v Turíne. V záverečnom dueli zelenej skupiny zdolal v priamom súboji o postup Kanaďana Felixa Augera-Aliassimea 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2.

V tabuľke obsadil druhé miesto za Nórom Casperom Ruudom, ktorý vo štvrtok prehral so Španielom Rafaelom Nadalom 5:7, 5:7.

Novak Djokovič Čítajte viac Opäť dostal víza. Vláda chce Djokoviča na Australian Open

V prvom sete si Fritz i Auger Aliassime suverénne vyhrávali svoje podania a tak rozhodnutie padlo v tajbrejku, v ktorom mal navrch Američan. Na začiatku druhého dejstva mal Auger-Aliassime k dispozícii tri brejkbaly, no nevyužil ich a v koncovke setu opäť prišiel na rad tajbrejk.

V skrátenej hre viedol Fritz 3:1, no Kanaďan otočil nepriaznivý vývoj a vynútil si tretí set. V ňom však vďaka dvom brejkom slávil úspech Fritz.

Španiel Federer stratil šancu na postup už pred záverečným duelom s Ruudom po dvojsetových prehrách s Američanom Taylorom Fritzom a Kanaďanom Felixom Augerom Aliassimeom.

Nadal, Djokovič. Čítajte viac Hviezdni fešáci: Keď sa Nadal s Djokovičom nahodia a nemusia byť v gala

Na zápas s Ruudom však nastúpil s cieľom rozlúčiť sa víťazne so sezónou a to sa mu podarilo. V oboch setoch rozhodol Nadalov brejk za stavu 6:5.

„Teší ma, že v poslednom oficiálnom súťažnom zápase v tomto roku som zvíťazil. Casper je skvelý hráč. Musím však priznať, že koniec sezóny som si predstavoval ináč,“ uviedol Nadal pre oficiálnu stránku ATP.

turnaj majstrov v Turíne:
zelená skupina:
Taylor Fritz (USA-8) – Felix Auger-Aliassime (Kan.-5) 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2
Rafael Nadal (Šp.-1) – Casper Ruud (Nór.-3) 7:5, 7:5

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #ATP Finals #Casper Ruud