Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie v súboji Rusov. Djokovič vykročil úspešne za šiestym titulom

Ruský tenista Andrej Rubľov zdolal v pozícii nasadenej šestky svojho krajana a štvorku "pavúka" Daniila Medvedeva 6:7 (7), 6:3, 7:6 (7). Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi stačili proti Stefanosovi Tsitsipasovi dva sety (6:4, 7:6).

14.11.2022 17:49 , aktualizované: 23:04
Italy Tennis ATP Finals Foto: ,
Novak Djokovič dosiahol proti Stefanosovi Tsitsipasovi jubilejné desiate víťazstvo.
debata (1)

Srbský tenista si tak z pozície siedmeho nasadeného poradil s dvojkou koncoročného ATP Finals v Turíne. Djokovič môže získať šiesty titul na záverečnom vrchole sezóny a vyrovnať tak rekordný zápis Švajčiara Rogera Federera.

Djokovičovi ideálne vyšiel úvod zápasu s Tsitsipasom, keď hneď v úvodnom geme prelomil podanie súpera a výhodu brejku pretavil v zisk prvého setu. Srb bol pri vlastnom servise suverénny, vo výmenách robil minimum nevynútených chýb.

Collage Maker-13-Nov-2022-12.29-PM Čítajte viac Milionárky z kurtov. Ktoré hráčky v tomto roku zarobili najviac?

Na začiatku druhého dejstva sa Tsitsipas po dvojchybách Djokoviča dostal k prvému brejkbalu. Srb ho však odvrátil a vyrovnal na 2:2. O osude setu napokon rozhodol tajbrejk, v ktorom mal navrch Djokovič.

Za stavu 6:4 premenil hneď prvý mečbal a nadviazal na semifinálový triumf nad Tsitsipasom z turnaja Masters 1000 v Paríži- Vo vzájomnej bilancii vedie už 10:2, pričom ťahá deväťzápasovú víťaznú šnúru.

Nadal, Djokovič. Čítajte viac Hviezdni fešáci: Keď sa Nadal s Djokovičom nahodia a nemusia byť v gala

V stretnutí dvoch Rusov začal lepšie Rubľov, ktorý viedol už 5:2. V deviatom geme však neudržal podanie, Medvedev následne vyrovnal na 5:5 a rozhodnutie padlo až v tajbrejku.

V ňom mal Rubľov za stavu 6:2 k dispozícii štyri setbaly. Po prvom nevyužitom sa však zbytočne rozladil, čo Medvedev využil a po dokonalom obrate vyhral tajbrejk 9:7.

Daria Kasatkinová, Natalia Zabijakovová Čítajte viac Nedávno odvrhla Rusko. Kasatkinová natočila s priateľkou šteklivé video

Druhý set bol celý v réžii Rubľova. Ten Medvedevovi dovolil uhrať na returne iba štyri fiftíny, súperovi dvakrát prelomil podanie a vyhral 6:3.

V rozhodujúcom dejstve si obaja hráči držali podanie a zápas dospel druhýkrát až do tajbrejku. Skrátená hra priniesla viacero zaujímavých výmen, v ktorých Rubľov dokázal svojho súpera zatlačiť a na konci trojsetovej bitky využil piaty mečbal.

turnaj majstrov v Turíne:
červená skupina:
Novak Djokovič (Srb.-7) – Stefanos Tsitsipas (Gr.-2) 6:4, 7:6 (4)
Andrej Rubľov (Rus-6) – Daniil Medvedev (Rus.-4) 6:7 (7), 6:3, 7:6 (7)

Najúspešnejšie tenistky v roku 2022 + top Slovenka Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
15. Paula Badosová - Španielsko
Prémie v roku...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Rubľov #Daniil Medvedev #ATP Finals 2022