Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sobolenková rozosmútila Američanov. Na MS ju čaká nezávideniahodná úloha

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková si zaistila postup do semifinále MS WTA Tour v americkom Fort Worthe.

05.11.2022 08:38
Arina Sobolenková Foto: ,
Arina Sobolenková po výhre nad Jessicou Pegulovou.
debata (2)

V skupine Nancy Richeyovej zdolala domácu Američanku Jessicu Pegulovú 6:3, 7:5. Postup zo skupiny si už skôr vybojovala Maria Sakkariová z Grécka, ktorá zdolala druhú nasadenú Ons Jabeurovú z Tuniska 6:2, 6:3.

Jabeurová by si triumfom zaistila postup, no v zápase so Sakkariovou mala až 31 nevynútených chýb a nedarilo sa jej ani na podaní.

Naopak Grékyňa mala úspešnosť prvého podania 70 percent oproti 51 percentám Jabeurovej, pri druhom podaní bol rozdiel 82 percent oproti 61 percentám.

Maria Sakkariová Čítajte aj Ďalšia výhra bez straty setu. Sakkariová má miestenku v semifinále MS

Sakkariová nestratila na turnaji ani set, v skupine Tracy Austinovej je zatiaľ bez straty setu Poľka Iga Swiateková, ktorú čaká v noci na nedeľu posledný zápas v skupine proti Coco Gauffovej.

Sobolenkovú čaká nezávideniahodná situácia, keď sa stretne práve so Swiatekovou. Tá v tomto roku získala osem titulov vrátane trofejí na Roland Garros a US Open.

Bieloruska sa pri svojom debute na turnaji WTA Finals minulý rok v Guadalajare nekvalifikovala do semifinále, teraz sa jej to podarilo. „Stále som si hovorila, sústreď sa, len bojuj,“ citovala tenistku agentúra AP.

Najúspešnejší tenisti histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Boris Becker - Nemecko
76,91 percent
713...

Pegulová netajila sklamanie z toho, že na turnaji ani raz neuspela.

„Stále si hovorím, že som mala taký skvelý rok, ale na tenise je ťažké to, že hráte celý rok naozaj dobre a potom sem prídem a prehrám všetky zápasy,“ povedala 28-ročná hráčka.

MS WTA Tour vo Fort Worthe

skupina Nancy Richeyovej:
Arina Sobolenková (Biel.-7) – Jessica Pegulová (USA-3) 6:3, 7:5, Maria Sakkariová (Gr.-5) – Ons Jabeurová (Tun.-2) 6:2, 6:3

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Arina Sobolenková