Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťaží z krásy? Prehrala viac duelov, ako vyhrala. No zarobila kráľovsky

Úspech na športovisku býva základným predpokladom vysokých zárobkov zo sponzorských partnerstiev. Britská tenistka Emma Raducanová v tomto roku ukázala, že to nemusí byť pravidlom.

04.11.2022 13:30
debata (1)

Víťazka US Open 2021 totiž v tomto roku roku nevyhrala žiadny turnaj a má negatívnu bilanciu odohraných zápasov: v 19 prehrala a len 17 vyhrala.

19-ročnej Britke ani športové neúspechy nezabránili vo finančne najúspešnejšom roku kariéry. Podľa portálu Sportico jej lukratívne sponzorské zmluvy priniesli v tomto roku 23 miliónov eur. Je mladá, krásna a koncom roka 2021 bola aj úspešná. Veď posúďte sami:

Krásna tenistka Emma Raducanová Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Emma Raducanová nemusí napriek neúspechom na...

Vďaka titulu na US Open si dohodla partnerstvá s Porsche, Tiffany či Dior, ktoré uzatvorila práve po svojom senzačnom triumfe na newyorskom grandslame. Dodnes je to jediný titul, ktorý Raducanová získala.

Faktom je, že sezónu aktuálne až 76. hráčky svetového rebríčka brzdili časté zranenia. Na turnajových odmenách si pritom odniesla len 710-tisíc eur.

Raducanová sa narodila v Kanade, vyrastala v Bromley rumunskému otcovi a čínskej mame. V kombinácií s tým, že reprezentuje Veľkú Britániu, to z nej robí marketingový trhák globálnych značiek.

Iga Swiateková. Čítajte viac Swiateková postúpila do semifinále. Američanku odstavila Ruska

Okrem troch vyššie spomenutých spoločnosti má tiež spoluprácu s British Airways, Evian, Vodafone a HSBC. Vlani sa objavila vo vianočnej reklame Sports Direct a Nike a Wilson jej platia za používanie ich vybavenia na kurte.

Raducanová predčasne ukončila sezónu, aby sa zostavila zo zranenia zápästia. Momentálne si hľadá už piateho trénera za posledných 16 mesiacov.

Ale mimo kurtov sa nemôže sťažovať. Veď len dve športovkyne na svete zarobili za 12 mesiacov do mája 2022 viac, ako práve Raducanová.

Britain Tennis Laver Cup Čítajte viac Nevydarený návrat. Nadal sa porúčal hneď po prvom zápase

Podľa Sportico sa to podarilo len tenistkám Naomi Osakovej (51,5 milióna eur) a Serene Williamsovej (34,8 milióna eur).

Skutočnosť, že výsledky vlastne nemusia byť v súvislosti s atraktivitou pre sponzorov podstatné, naplno ukazuje porovnanie Raducanovej so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou.

Poľka v tomto roku získala dva grandslamové tituly, predviedla absolútnu dominanciu v ženskom tenise a na odmenách si prišla na 5,6 miliónov eur. A sponzori? Od nich získala iba 2,4 milióna, čiže desaťkrát menej, ako britská krásavica.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #emma raducanová