Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruska nemala šancu. Swiateková začala na MS suverénne

Poľská tenistka Ida Swiateková vstúpila úspešne do MS WTA Tour, svetová jednotka zvíťazila v noci na stredu nad Ruskou Dariou Kasatkinovou presvedčivo 6:2, 6:3.

02.11.2022 08:28
Iga Swiateková Foto: ,
Iga Swiateková.
debata (1)

Vo Forth Worthe sa zatiaľ nedarí domácim Američankám, po Jessice Pegulovej nepotvrdila vyššie nasadenie ani Coco Gauffová. Nad sily štvorky turnaja bola šestka Caroline Garciová z Francúzska, ktorá zvíťazila 6:4, 6:3.

Trojnásobná grandslamová šampiónka od úvodu demonštrovala, že chce nechať zabudnúť na minuloročný záverečný turnaj WTA Tour, keď v Guadalajare nepostúpila zo skupiny. Na Kasatkinovú potrebovala stráviť na kurte 82 minút.

„Som šťastná, že sa mi podarilo odštartovať turnaj tak kvalitným výkonom. Pred rokom ma zradzoval servis, v tejto sezóne sa už naň môžem spoľahnúť. Nedávam neustále esá, no dodáva mi sebavedomie a cítim sa silná,“ zhodnotila svoje vystúpenie podľa AFP 21-ročná Poľka.

Garciová je vo veku 29 rokov najstaršou hráčkou na turnaji. Na podujatí sa predtým predstavila iba v roku 2017 a skončila vtedy v semifinále.

„Uplynulé roky boli ťažké, preto som mimoriadne šťastná, že som späť. Päť rokov je pomerne dlhá doba v kariére, snažím sa zo seba vydať maximum,“ povedala Francúzka, ktorá ako jediná z účastníčok turnaja dokázala v tejto sezóne zdolať suverénnu Swiatekovú.

MS WTA Tour v americkom Forth Worthe

skupina Tracy Austinovej
Iga Swiateková (Poľ.-1) – Daria Kasatkinová (Rus.-8) 6:2, 6:3, Caroline Garciová (Fr.-6) – Coco Gauffová (USA-4) 6:4, 6:3

1 debata chyba