Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal pred Parížom: Chcem byť otcom číslo jeden, už nie tenistom

Druhý hráč svetového rebríčka a 22-násobný grandslamový víťaz Rafael Nadal má šancu byť koncoročnou svetovou jednotkou. No na utorkovej tlačovej konferencii pred štartom na turnaji ATP 1000 v Paríži prezradil, že už má iné priority.

01.11.2022 17:24
Rafael Nadal. Foto:
Spokojný Rafael Nadal počas utorkovej tlačovej konferencii v Paríži.
debata

V závere sezóny stráca Nadal na lídra rebríčka, krajana Carlosa Alcaraza, len 830 bodov. Koncoročnú pozíciu číslo 1 dosiahol už päťkrát v kariére – viackrát to dokázali len Novak Djokovič (7) a Pete Sampras (6). No tento cieľ Nadal na záver sezóny nemá.

„Nebojujem o to, aby som bol svetovou jednotkou. Tento cieľ som dosiahol niekoľkokrát a som na to hrdý,“ povedal Nadal v Paríži. V súčasnosti mu záleží viac na tom, aby bol otcom číslo jeden.

SAE Tenis ATP Dubaj Muži Dvojhra 2.kolo Čítajte viac Na turnaji v Belehrade otec zmlátil dcéru za prehru. Novak, prosím, ozvi sa

V metropole Francúzska sa na súťažnom kurte objaví po prvýkrát, odkedy mu jeho manželka Francisca Perellová porodila syna. „Je zaujímavé, ako vám začne chýbať. Dnes máme šťastie, že vďaka technológiám a videohovorom ho môžem vidieť kedykoľvek budem chcieť,“ uviedol Nadal.

Španiel mal v 1. kole turnaja ATP 1000 voľný žreb a v druhom sa v stredu stretne s víťazom súboja medzi Tommym Paulom a Bautistom Agutom. Súťažný zápas nehral od konca septembra, keď sa predstavil po boku lúčiaceho sa Rogera Federera v zápase štvorhry na Laver Cupe.

WTA Finals Tennis Čítajte viac Prvý deň MS, prvé prekvapenie. Svetová dvojka padla s Bieloruskou

Nadal tento rok vyhral Australian Open a French Open a dosiahol rekordných 22 grandslamových titulov vo dvojhre, o jeden viac ako Djokovič a o dva viac ako Federer.

36-ročný Španiel sa však neustále boril aj so zdravotnými problémami. V marci utrpel únavovú zlomeninu rebier. Potom ho zranenie brucha prinútilo odstúpiť z Wimbledonu a ovplyvnilo jeho program počas celého leta.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #ATP 1000 Paríž