Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Toto je svetová jednotka? Španiel Alcaraz uhral v Bazileji len päť gemov

Španielsky tenista Carlos Alcaraz nezíska titul na turnaji ATP v Bazileji. Líder svetového rebríčka prehral v stretnutí sobotného semifinále dvojhry s Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimeom nasadeným ako tretím 3:6, 2:6.

29.10.2022 16:45 , aktualizované: 20:12
Carlos Alcaraz Foto:
Carlos Alcaraz po vypadnutí v semifinále turnaja v Bazileji.
debata (4)

Auger-Aliassime tak zaznamenal proti Alcarazovi už tretie víťazstvo za sebou. Predtým ho Kanaďan dokázal zdolať vo štvrťfinále vlaňajšieho US Open a tento rok aj v Davisovom pohári.

Kanaďan vyhral už dvanásty duel za sebou a po tituloch vo Florencii a Antverpách má teraz na dosah v Bazileji ďalšiu turnajovú trofej.

733832633 Čítajte viac Krásne tenistky na červenom koberci. Top hráčky sa nahodili do gala

Auger-Aliassime ťažil proti svetovej jednotke najmä z dominantnej hry pri vlastnom podaní, na ktorú Alcaraz nenašiel odpoveď počas celého zápasu.

Za všetko hovorí fakt, že v priebehu úvodných štyroch gemov pri podaní Kanaďana dokázal Alcaraz uhrať iba dve loptičky. V druhom sete sa zmenil skoro na exhibíciu v podaní prvého finalistu.

Auger-Aliassime nastúpi vo finále proti Dánovi Holgerovi Runemu, ktorý zdolal ďalšieho Španiela Roberta Bautistu-Aguta, šestku „pavúka“, 7:6 (1), 7:6 (6).

dvojhra – semifinále:
Felix Auger-Aliassime (Kan.-3) – Carlos Alcaraz (Šp.-1) 6:3, 6:2
Holger Rune (Dán.) – Roberto Bautista-Agut (Šp.-6) 7:6 (1), 7:6 (6)

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Félix Auger-Aliassime #Carlos Alcaraz #ATP Bazilej