Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol to cirkus! Djokovičov kolega verí, že Srb bude hrať v Melbourne

Americký tenista Christopher Eubanks sa postavil na stranu bývalej svetovej jednotky Novaka Djokoviča. Podľa neho Srb trpí za to, že dostal od austrálskych úradov nesprávne informácie.

27.10.2022 11:50
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

Ako je známe, Djokoviča v januári deportovali z Austrálie, pretože nebol očkovaný. Jeho tenisový kolega a 137. hráč svetového rebríčka Eubanks verí, že tamojšie úrady zrušia Srbovi trojročný zákaz vstupu do krajiny.

„Dúfam, že Novak bude hrať v Austrálii. Celá situácia na začiatku roka bola ako z cirkusu, ale nič z toho nepripisujem samotnému Djokovičovi,“ uviedol ta twitterovom konte Tennis Channel.

Podľa neho doplatil 9-násobný víťaz Australian Open na chybné informovanie o tom, či ako neočkovaná osoba môže nastúpiť na podujatie. „Novak prišiel v domnienke, že môže štartovať. A bol deportovaný, pretože dostal nesprávne informácie,“ skonštatoval Eubanks.

Američan chápe, že aktuálne platí pravidlo, že v prípade deportácie nemôže previnilec dostať nasledujúce tri roky víza. „Myslím si však, že Novak bude hrať. Dúfam, že kompetentní nájdu kompromis. Snažil sa len dodržiavať pravidlá, ktoré mu boli predložené,“ dodal americký tenista.

Nateraz nie je známe kedy, a či vôbec budú austrálske úrady rozhodovať o zrušení zákazu vstupu Djokoviča do Austrálie.

Najúspešnejší tenisti histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Boris Becker - Nemecko
76,91 percent
713...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open #Christopher Eubanks