Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úprimný Djokovič: Američania ma sklamali. Mám však náznaky, že...

Bude to honba za jubilejným desiatym titulom? Alebo si súboje o prvý grandslamový titul sezóny pozrie v televízii? Opäť!

26.10.2022 09:03
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič.
debata (13)

Jednoznačnú odpoveď zatiaľ nepozná nik. Novak Djokovič, jeho právnici a zrejme ani úrady v Austrálii.

Vo vzduchu tak naďalej visí otázka, či legendárneho Srba pustia Austrálčania začiatkom budúceho roka na „svoj“ najväčší turnaj – Australian Open.

Prvé forhendy, behkendy, loby či smeče padnú na dvorcoch Melbourne Parku 16. januára, keď odštartuje hlavná súťaž.

Bude jej súčasťou aj deväťnásobný víťaz Australian Open? Fakty hovoria zatiaľ proti nemu – stále platí, že od januára tohto roka má zakázaný vstup do krajiny.

Novak Djokovič Čítajte viac Zvláštna Austrália. Môžu hrať nakazení i neočkovaní. Djokovič nie?

„Máme však nejaké dobré náznaky. No všetko je neoficiálne. Prostredníctvom mojich právnikov v Austrálii komunikujeme, vlastne oni komunikujú s úradmi a tamojšími vládnymi organizáciami, ktoré sú zodpovedné za môj prípad,“ vraví Djokovič v exkluzívnom rozhovore pre Blic.

„Dúfam v nejakú odpoveď, nech už je akákoľvek. Samozrejme verím, že bude pozitívna. Mohla by prísť v najbližších týždňoch,“ dodáva Belehradčan.

Dvadsaťjedenásobný grandslamový šampión si prešiel pred desiatimi mesiacmi v Austrálii peklom. Hoci pricestoval nezaočkovaný proti koronavírusu, v rukách držal výnimku.

Tú však tamojšie úrady napokon neakceptovali, Djokoviča zadržali, umiestnili ho do ubytovacieho zariadenia pre utečencov a napokon vyhostili.

Novak Djokovič Čítajte viac Tvrdý odkaz z Austrálie: Djokovičov štart by bol fackou do tváre

„To, čo sa stalo začiatkom roka, sa podpísalo na mojej psychike. Najmä počas prvých šiestich mesiacov. Snažil som sa s tým vyrovnať a myslel som si, že to mám za sebou, no nebolo to tak. Na to, aby som sa vrátil do formy, som potreboval viac času,“ popisuje Djokovič

Niekdajší zverenec Mariána Vajdu potom prišiel z rovnakého dôvodu aj o záverečný grandslam roka – US Open, keďže Američania neumožňujú vstup do krajiny cudzincom, ktorí nie sú zaočkovaní proti koronavírusu.

„Chcel som ísť do Ameriky, no nebolo mi to umožnené. Pozitívne je, že som mal viac času na prípravu a prácu na niektorých prvkoch hry, na ktorých zvyčajne my tenisti pre nabitý program nestíhame pracovať,“ tvrdí Nole.

Novak Djokovič. Čítajte viac Bývalá jednotka je v tieni dopingu. Aj Djokovič sa púšťa do boja za pravdu

Podľa vlastných slov hodil už končiaci sa rok za hlavu a sústredí sa len na to, čo ho čaká.

"Chcem ísť do Austrálie, mám obrovskú motiváciu. Dostal som sa však zo všetkého, čo sa stalo, a veľmi chcem hrať tenis. To je to, čo viem robiť najlepšie.

„Nechcem zachádzať do detailov, ale dúfam, že sa veci pre Austráliu a Ameriku vrátia do normálu a že mi tam bude dovolené opäť hrať,“ dodáva na záver.

30 najkrajších tenistiek histórie Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Tenisové krásky. Pozrite si najkrajších 30...

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Melbourne #koronavírus #US Open 2022 #Australian Open 2023