Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doping Halepovej: Ak by bola z USA, nič sa nerieši, tvrdí legenda

Najprv rozvod, teraz dopingový škandál, ktorý jej môže zničiť kariéru. Pozitívny test Simony Halepovej na zakázanú látku Roxadustat vyvolal v Rumunsku veľký rozruch. Okolie hráčky jej prehrešku neverí.

24.10.2022 13:31
Simona Halepová. Foto:
Simona Halepová čelí kvôli dopingovému nálezu zákazu činnosti.
debata (5)

Najdôraznejšie sa k dopingovému obvineniu Halepovej postavila tenisová legenda a dvojnásobný grandslamový víťaz Ilie Nastase. „Keby Simona bola Američanka, tak sa to nepublikuje. Vôbec nič by sa nedialo,“ uviedol pre portál Playsport s tým, že vie minimálne o dvoch podobných prípadoch tenistiek, ktorých prehrešky sa neriešili.

Podľa portálu malo ísť o Serenu Williamsovú a Mariu Šarapovovú. „Keby sa to o nich napísalo, sponzori by na druhý deň odišli,“ dodal Nastase.

luxladiestennismasters 1666419212 4 Čítajte viac Šok na turnaji veteránok. Súperka Hantuchovej si roztrhla achillovku

Podľa šéfky rumunskej antidopingovej agentúry Gabriely Andreiasuovej môže za dopingovým nálezom stáť aj spolupráca s renomovaným trénerom Patrickom Mouratouglouom. Pre Gazeta Sporturilor povedala, že od začiatku spolupráce s ním prestala byť Halepová v pravidelnom kontakte s antidopingovou agentúrou.

Možný doping v jej prípade rázne odmietol aj prezident tenisového zväzu George Cosac. „Neviem si vôbec predstaviť, že by Simona niečo také urobila. Jej brilantná kariéra je založená na čistej a tvrdej práci. Možnosť dopingu u nej vylučujem,“ povedal pre Agerpres.

Najúspešnejší tenisti histórie. Čítajte viac Federer je džentlmen, Nadala milujú. Djokovič? Tomu pozerajú na chrbát

Halepovej bola pozitívna vzorka odobratá na septembrovom US Open, kde skončila už v 1. kole. Po podujatí ukončila sezónu a absolvovala operáciu nosa. „Budem bojovať až do konca, aby som dokázala, že som nikdy vedome nezobrala žiadny zakázanú látku,“ napísala vo vyhlásení Halepová.

Dopingový škandál nie je jedinou nepríjemnosťou, ktorú v tomto roku musela Halepová riešiť. Nedávno sa rozviedla s miliardárom Tonim Iurucom po 11 mesiacov trvajúcom manželstve.

30 najkrajších tenistiek histórie Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Tenisové krásky. Pozrite si najkrajších 30...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Simona Halepová