Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je Djokovič pre Austráliu stále nebezpečný? Odpovedá imigračný právnik

Novak Djokovič už nepredstavuje pre Austráliu žiadnu hrozbu a podľa imigračného právnika Kon-minga Tsaia by mu v januári 2023 mal byť umožnený vstup do krajiny, aby sa mohol zúčastniť na Australian Open. Renomovaný právnik to uviedol pre portál tennis365.com.

14.10.2022 12:00
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (53)

Tsai trvá na tom, že v najlepšom záujme Austrálie by teraz bolo zrušiť zákaz vstupu pre 21-násobného grandslamového víťaza.

Okolo 35-ročného hráča sa opäť začínajú vynárať otázky ohľadne vakcinácie. Začiatkom tohto týždňa totiž šéf Tennis Australia (TA) Craig Tiley potvrdil, že záležitosť zrušenia Djokovičovho trojročného zákazu činnosti v Austrálii je v rukách federálnej vlády.

Tiley tvrdí, že TA tentoraz nebude obhajovať Djokoviča a ani nebude lobovať u federálnej vlády, aby Srbovi umožnila hrať. „Neexistuje však žiadny rizikový faktor, ktorý by mu mal brániť vrátiť sa,“ povedal vo štvrtok agentúre Associated Press.

„Je to jeden z najlepších svetových tenistov a priláka veľa zahraničných návštevníkov,“ doplnil.

Novak Djokovič Čítajte viac Tvrdý odkaz z Austrálie: Djokovičov štart by bol fackou do tváre

V tejto chvíli však nie je jasné, či má Djokovič aj nejakých fanúšikov v samotnej austrálskej vláde. Napríklad tamojšia ministerka vnútra Karen Andrewsová je rozhodne proti zrušeniu trojročného zákazu činnosti. „V podobnej situácii sú aj iní ľudia, ktorým boli tiež zrušené víza,“ povedala.

„Takže ak ustúpime Novakovi Djokovičovi, bude zaujímavé, čo potom s niekým iným, kto môže byť v podobnej situácii…“ doplnila svoju úvahu.

Rodák z Belehradu dostal vlani od organizátorov Australian Open výnimku a na jej základe pricestoval do Austrálie. Federálna vláda sa však na poslednú chvíľu rozhodla, že ho v krajine nechce, aby nepobúrila tamojšie obyvateľstvo.

Po dvoch súdnych procesoch musel Djokovič krajinu opustiť a automaticky dostal trojročný zákaz vstupu do Austrálie.

Ako sa zmenili tenistky z tínedžeriek na ženy Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Mandy Minellová - Luxembursko
Zástupkyňa...
53 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open 2023